insightsoftware https://insightsoftware.com/da/ Fri, 08 Sep 2023 20:26:53 +0000 da-DK hourly 1 https://insightsoftware.com/wp-content/uploads/2022/02/cropped-isw-favicon-32x32.png insightsoftware https://insightsoftware.com/da/ 32 32 Strømlin din finansielle rapportering med Jet https://insightsoftware.com/da/blog/streamline-your-financial-reporting-with-jet/ Thu, 13 Jul 2023 07:46:48 +0000 https://insightsoftware.com/blog/streamline-your-financial-reporting-with-jet/ I dagens uforudsigelige økonomi kommer det ikke som nogen overraskelse, at virksomheder skal kunne tilpasse sig. Finansteams har i de sidste mange år skullet forholde sig til usikre markeder, hvilket har resulteret i et stigende behov for at få mere ud af mindre. Det startede med COVID, da pandemien og dens konsekvenser ændrede finansteamets rolle, […]

The post Strømlin din finansielle rapportering med Jet appeared first on insightsoftware.

]]>
I dagens uforudsigelige økonomi kommer det ikke som nogen overraskelse, at virksomheder skal kunne tilpasse sig. Finansteams har i de sidste mange år skullet forholde sig til usikre markeder, hvilket har resulteret i et stigende behov for at få mere ud af mindre. Det startede med COVID, da pandemien og dens konsekvenser ændrede finansteamets rolle, hvilket krævede hurtigere og mere præcise prognoser og rapportering for at understøtte hurtig beslutningstagning.

Trods fortsat økonomisk modvind i 2022 tilpassede finansteamene sig behovet for øget effektivitet og nøjagtighed og var optimistiske med hensyn til fremtiden og forberedelser til tider med vækst. Virkeligheden i 2023 er imidlertid, at finansteamene forbereder sig på en recession og så småt lukker pengekassen i, hvilket får førende finansteams til at søge en balance i forhold til de ressourcer, de har til rådighed.

Agilitet øger robustheden

I dagens usikre marked er behovet for at opbygge et robust team, der hurtigt kan tilpasse sig skiftende markedsforhold, større end nogensinde. Agilitet handler om at nå hurtigt frem til beslutninger og udvise den fornødne handlekraft.

Finansielle rapporter giver (ideelt set) et indblik i alle aspekter af virksomhedens præstation, i forhold til finansdelen og i øvrigt. De giver beslutningstagerne værdifuld indsigt i virksomhedens styrker og svagheder samt i de forhindringer og muligheder, der er i horisonten. Effektiv rapportering gør det tydeligt, hvad der er det rigtige next step, mens ikke-effektiv rapportering gør det modsatte.

Det er her, Jet løsninger fra insightsoftware kommer ind i billedet. Jet Reports og Jet Analytics hjælper dine FP&A-teams med at strømline finansiel rapportering, så der opnås agilitet og robusthed på en målrettet, proaktiv måde.

Hurtig, fleksibel rapportering og analyse til alle Microsoft Dynamics-datakilder

Jet Analytics og Jet Reports kan uden problemer integreres med alle Microsoft Dynamics ERP’er, så processer forenkles, og finansiel og driftsmæssig rapportering fremskyndes. Vores skræddersyede software til finansiel og driftsmæssig rapportering er udviklet til virksomheder og giver dig de virksomhedsindsigter, du har brug for, på en måde, der fungerer for selv den mest ikke-tekniske bruger.

  • Hurtig og nem generering af rettidige, nøjagtige finansielle rapporter med Jet Reports.
  • Få et præcist, styret datasæt til at importere finansielle rapporter til Power BI med Jet Analytics – hosting tilgængelig i det lokale miljø eller i skyen.
  • Aktivér selvbetjent rapportering og analyser, så du kan administrere og oprette rapporter for bedre datadrevne beslutninger.

Med vores Jet-løsninger kan dit team opnå balance, understøtte processer og klare den forventede recession ved at opbygge agilitet, der øger robustheden.

Strømlin din månedlige rapportering

Manuelle dataprocesser dræber organisationens agilitet, hvilket reducerer den tid, dit finansteam kan investere i at generere forretningsindsigter, så du kommer foran dine konkurrenter.

Jet Reports gør det nemt for dig at udarbejde månedlige driftsrapporter i det nødvendige format, og du kan bruge Jet Formulas til at trække dine data direkte fra ERP-systemet. Med Jet Reports kan du nemt opdatere dine rapporter og gå i dybden med de enkelte transaktioner, når der er behov for flere detaljer.

Få en enkelt version af sandheden

Indsamling og formatering af data fra flere kilder koster dyrebar tid og ressourcer, som er bedre brugt på værdiskabende aktiviteter.

Din implementering af Jet Analytics på egen lokation eller i skyen gør det muligt for dig at hente data fra forskellige systemer, transformere dem efter behov og opbygge et datalager samt kuber eller datamodeller. Understøttet af automatiserede dataprocesser kan erhvervsbrugere få adgang til de oplysninger, de har brug for uden at skulle forstå kompleksiteten af den underliggende databasestruktur.

Virksomheder kan automatisere processerne for at transformere og kombinere ældre data med aktuelle data fra forskellige kilder på én samlet rapporterings- og analyseplatform. Automatiseringen af peg-og-klik-datalageret muliggør BI-tilpasning, som er fem gange hurtigere end manuel kodning.

Strømlin din finansielle rapportering med Jet

Download Now

Oplev øget datanøjagtighed

Når data ikke skal trækkes manuelt fra flere forskellige kilder og kopieres/indsættes i et regneark, reduceres risikoen for unøjagtige data betydeligt.

Jet Data Manager, som er en del af Jet Analytics-løsningen, kan håndtere udtrækningen af data fra forskellige systemer og transformere dataene til et brugbart rapporteringsformat. Hvis du for eksempel rapporterer på tværs af flere virksomheder, kan Jet Data Manager nemt konvertere alle de detaljerede transaktioner til én rapporteringsvaluta.

Gør dig mindre afhængig af dit IT-team

Over 65 % af finansteamene føler sig alt for afhængige af at få hjælp fra deres IT-kolleger til at udarbejde rapporter. Denne alt for store afhængighed resulterer i længere behandlingstider for dit finansteam og større arbejdsbyrde for IT-teamet.

Jet Reports arbejder ud fra et datasæt, der er udarbejdet i overensstemmelse med et forudbestemt sæt forretningsroller og giver dig mulighed for at skrive dine egne rapporter ved hjælp af intuitive træk og slip-værktøjer. Du kan opdatere disse rapporter efter behov uden at vente på input fra IT, selvom du rapporterer på tværs af flere virksomheder.

Opfyld flere behov på finansteamets digitale transformationsrejse

Jet Reports er live på insightsoftwares Cloud-platform, hvor du kan få mere fra hånden ved at kombinere de mange insightsoftware -programmer ét sted. Opfyld behovene i din virksomhed hurtigere og med mindre risiko ved at udvælge de funktioner, du har brug for til rapportering, budgettering og planlægning samt økonomistyring.

Er du klar til at strømline din finansielle rapportering med Jet-løsninger? Anmod om din personlige demo i dag.

Få en demo

Livedemo skræddersyet til din virksomheds behov, helt uforpligtende.

The post Strømlin din finansielle rapportering med Jet appeared first on insightsoftware.

]]>
Globale finansteams halter bagefter i forhold til digital transformation, fortæller rapport fra insightsoftware og Hanover Research https://insightsoftware.com/da/blog/global-finance-teams-falling-behind-in-digital-transformation-according-to-report-from-insightsoftware-and-hanover-research/ Thu, 21 Jul 2022 07:00:05 +0000 https://insightsoftware.com/blog/global-finance-teams-falling-behind-in-digital-transformation-according-to-report-from-insightsoftware-and-hanover-research/ Data viser øget digital effektivitet på tværs af de fleste finansfunktioner, men voksende ansvarsområder og færre ressourcer skaber nye udfordringer RALEIGH, N.C. – 21. juli 2022 – insightsoftware, en global leverandør af rapporterings-, analyse- og præstationsstyringsløsninger, udgav i dag sin årlige Trendrapport for finansteams. Rapporten beretter, at mens to tredjedele af finansteamene er godt af […]

The post Globale finansteams halter bagefter i forhold til digital transformation, fortæller rapport fra insightsoftware og Hanover Research appeared first on insightsoftware.

]]>
Data viser øget digital effektivitet på tværs af de fleste finansfunktioner, men voksende ansvarsområder og færre ressourcer skaber nye udfordringer

RALEIGH, N.C. – 21. juli 2022 insightsoftware, en global leverandør af rapporterings-, analyse- og præstationsstyringsløsninger, udgav i dag sin årlige Trendrapport for finansteams. Rapporten beretter, at mens to tredjedele af finansteamene er godt af sted på deres digitale transformationsrejse accelereret af pandemien, viser den sidste del af deres digitaliseringsrejse sig at være mere udfordrende end forventet på grund af voksende ansvarsområder.

Den uafhængige undersøgelse, der er foretaget i samarbejde med Hanover Research, giver værdifuld indsigt i, hvordan finansteams udvikler sig og forbereder sig på fremtiden og fremhæver de største procesudfordringer, som finansteams står over for i forhold til at opnå digital modenhed. Der blev indsamlet data fra næsten 500 respondenter i Nordamerika, Europa, Mellemøsten og Afrika.

63 % af finansteamene rapporterer nu om “høj grad” af digitalisering, hvilket betyder, at de blevet betydeligt mere effektive i deres daglige opgaver. Men på trods af alle fremskridtene konstaterer rapporten, at finansteams stadig halter efter på tre områder, der er afgørende for at få succes: Hurtig støtte til strategisk beslutningstagning, skalerbarhed af processer og dataselvbetjening.

Strategisk beslutningstagning
Finansteamenes tre vigtigste ansvarsområder er de samme som i 2021 – finansiel planlægning og analyse var det område, der blev nævnt af de fleste (64 %), efterfulgt af finansiel modellering (57 %) og budget- og prognoser (47 %). Flere andre opgaver bliver imidlertid mere almindelige, hvilket afspejler en gradvis ændring i prioriteterne. Det mest fremtrædende voksende ansvarsområde er stigningen i den strategiske beslutningstagning på 41 % (en stigning fra 29 % i 2021) og den interne risikostyring på 37 % (en stigning fra 30 % i 2021).

Skalerbarhed af processer
På trods af modvind på det globale marked forventer tre fjerdedele af beslutningstagerne (72 %) at udvide deres teams. Førende virksomheder understøtter fortsat teamfunktioner, men der er stadig plads til vækst, når det kommer til digitalisering og automatisering. Ifølge rapporten oplever finansteamene, at de stadig er ineffektive i deres arbejde på grund af manuelle processer og utilstrækkelige værktøjer (50 %), manglende ressourcer (50 %) eller mulighed for hurtigt at få adgang til de nødvendige data (33 %).

“De seneste globale kriser og disruptioner har vist, hvor skrøbeligt markedet er i dag og har ændret økonomien, som vi kender den, permanent. Ud over digitaliseringen oplever vi også et skift i finansteamenes roller i organisationer bestræbelser på at forberede sig på den næste store begivenhed,” fortæller Lee An Schommer, Chief Product Officer hos insightsoftware. ” Trendrapporten for finansteams viser, at selvom der er sket fremskridt, er finansteamene stadig bagud i forhold til centrale digitaliseringsområder. Vi er klar over, at den sidste fase i digitaliseringen ofte er den vanskeligste at navigere i, men det er også den mest kritiske. For at fuldføre rejsen kræves yderligere finjustering af datastyring, strømlinede processer og intuitive systemer til at bygge bro over kløften.”

Dataselvbetjening
Førende finansteams anerkender fordelene ved automatisering og digitalisering og har introduceret nye værktøjer i de daglige processer, fra budgettering og planlægning til finansiel rapportering. Samarbejde mellem IT- og finansteamet er afgørende, efterhånden som der introduceres nye værktøjer, og tre fjerdedele af økonomiafdelingerne (77 %) interagerer ofte med IT i forbindelse med finansiel rapportering. Selvom de i høj grad er tilfredse (88 %) med interaktionen med IT, føler 80 % af finansteamene sig også overafhængige af IT. Resultatet er flaskehalse i deres rapporteringsprocesser samt mulighed for at give indsigter og analyser i realtid.

“Vi fortsætter med at se dette skift i finansteamets ansvar i retning af strategisk beslutningstagning. Ansvarsområderne vil fortsætte med at vokse, mens teamressourcerne strækkes til det yderste, og mange virksomheder er afhængige af tidskrævende manuelle processer i udførelsen af vigtige økonomiske opgaver. Strømmen skal vendes, og der skal fokus på, hvordan denne stadigt vigtigere afdeling kan understøttes og finansieres med de rette kompetencer og værktøjer,” konkluderer Schommer.

insightsoftware hjælper globale virksomheder med at løse centrale udfordringer med finansielle og driftsmæssige rapporteringsværktøjer, der giver beslutningstagerne adgang til virksomhedsdata og indsigter. Download den fulde rapport, hvis du vil vide mere om de udfordringer, som finansteamene står over for: Trendrapport for finansteams.

Forskningsmetode
insightsoftwares trendrapport for finansteams for 2022 er udarbejdet i samarbejde med Hanover Research. For at få svar på disse spørgsmål blev potentielle respondenter udvalgt via et panel, og undersøgelsen blev afsluttet online i foråret 2022. Efter datarensning og kvalitetskontrol var den endelige analyse baseret på i alt 497 respondenter, heraf 50 % i Nordamerika og 50 % i henholdsvis Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA).

Om insightsoftware
insightsoftware er en førende udbyder af løsninger til rapportering, analyse og præstationsstyring. Over 30.000 organisationer verden over har tillid til os, når det gælder understøttelse af deres forretningsmæssige behov i forhold til regnskab, finans, drift, forsyningskæde, skat, budgettering, planlægning, HR og informationsstyring. Vi gør det muligt for finansteamet at oprette forbindelse til og trække mening ud af deres data i realtid, så de proaktivt kan drive større finansiel intelligens på tværs af organisationen. Vores avancerede løsninger giver kunderne øget produktivitet, synlighed, nøjagtighed og compliance. Få flere oplysninger på insightsoftware.com.

Pressekontakter
CCgroup for insightsoftware
insightsoftware@ccgrouppr.com

Ashley-yakopec
Public Relations and Communications Manager
ashley.yakopec@insightsoftware.com

The post Globale finansteams halter bagefter i forhold til digital transformation, fortæller rapport fra insightsoftware og Hanover Research appeared first on insightsoftware.

]]>
18 bedste KPI’er og målinger for den agile administrerende direktør https://insightsoftware.com/da/blog/18-best-kpis-and-metrics-for-the-agile-ceo/ Wed, 30 Jun 2021 18:18:36 +0000 https://insightsoftware.com/blog/18-best-kpis-and-metrics-for-the-agile-ceo/ Hvad er en CEO-KPI? En administrerende direktør (CEO) nøgleresultatindikator (KPI) eller måling er et relativt præstationsmål, som en CEO kan bruge til at træffe informerede beslutninger. Afhængigt af virksomhedens størrelse kan en administrerende direktørs rolle variere meget. Der er dog én ting, som de alle har til fælles. De er den højest rangerende direktør i […]

The post 18 bedste KPI’er og målinger for den agile administrerende direktør appeared first on insightsoftware.

]]>
Hvad er en CEO-KPI?

En administrerende direktør (CEO) nøgleresultatindikator (KPI) eller måling er et relativt præstationsmål, som en CEO kan bruge til at træffe informerede beslutninger. Afhængigt af virksomhedens størrelse kan en administrerende direktørs rolle variere meget. Der er dog én ting, som de alle har til fælles. De er den højest rangerende direktør i virksomheden og træffer strategiske beslutninger på højt niveau, der udstikker kursen for virksomheden. Ved at overvåge finansielle, operationelle og personalemæssige målinger kan en administrerende direktør identificere en virksomheds styrker og svagheder og udnytte disse til deres fordel.

Denne artikel vil skitsere de vigtigste finansielle, driftsmæssige og personaleresultatindikatorer, en CEO skal spore i 2021, samt fordelene ved at spore disse ved hjælp af et dashboard for at strømline rapporteringsprocessen.

Finansielle KPI’er for CEO’s Dashboard

En CEO kan ikke træffe store beslutninger, der vil påvirke virksomhedens fremtid uden at tage økonomien i betragtning. Her er de finansielle KPI’er, som den administrerende direktør bør holde øje med, fra den daglige driftsøkonomi til budgettering af store kapitaludgifter (CAPEX):

  1. Quick ratio (syretest): Administrerende direktører bliver ofte sat i en position, hvor de hurtigt skal tjekke virksomhedens finansielle helbred. Som regel vil en CEO bruge quick ratio til det. Denne CEO-måling kontrollerer, om en virksomhed kan dække sin kortsigtede gæld ved hjælp af sine nuværende aktiver. Dette betragtes formentlig som den mest konservative metode til at kontrollere en virksomheds finansielle sundhed. En lidt mere lempelig CEO-måling ville være Aktuelt forhold. Du kan læse mere om finansielle KPI’er her.

    Quick ratio = (kontanter + omsættelige værdipapirer + debitorer)/Kortsigtet gæld

  2. Driftsmæssigt cash flow (OCF): Som administrerende direktør i en virksomhed bør du være meget fortrolig med virksomhedens OCF. Denne CEO-måling bruges til at måle, hvor mange penge en virksomhed genererer fra sin igangværende drift. Mange administrerende direktører vil bruge denne resultatmåling til at evaluere præstationen af en virksomheds kerneforretningsaktiviteter. En voksende OCF indikerer forretningssucces, men giver også mulighed for yderligere ekspansion. På den anden side kan en faldende OCF indikere, at en virksomhed skal ændre sin kerneforretningsstrategi.

    OCF = EBIT + afskrivninger – skatter – ændring i driftskapital

  3. Samlet gæld-til-egenkapital-forhold: Denne finansielle nøglemåling måler de forpligtelser, som en virksomhed har i forhold til aktionærens egenkapital. Denne finansielle måling fungerer som en kontrol for at se, hvor meget gæld der bruges til at fremme vækst. Et forhold større end én indikerer, at virksomheden har mere gæld, end egenkapitalen kan dække i tilfælde af en nedtur. Som sådan kan det konkluderes, at jo højere forholdet er, jo højere er risikoen for aktionærerne.

    Samlet gæld-til-egenkapital = (kortfristet gæld + langfristet gæld)/Aktionærens egenkapital

  4. Arbejdskapital: Har din virksomhed kontanter til rådighed til at finansiere vækst? Det kan du tjekke med CEO-målingen arbejdskapital. Arbejdskapital repræsenterer forskellen mellem en virksomheds omsætningsaktiver og deres kortsigtede gæld. Denne måling kan også bruges til at måle en virksomheds likviditet, operationelle effektivitet og kortsigtede finansielle sundhed. En positiv arbejdskapital repræsenterer en virksomhed med god finansiel status med potentiale for vækst, hvorimod en negativ værdi kan betyde finansielle vanskeligheder, der kan føre til misligholdelse eller i alvorlige tilfælde, konkurs.

    Arbejdskapital = Omsætningsaktiver – Kortsigtet gæld

  5. Egenkapitalafkast (ROE): Som administrerende direktør for en virksomhed er en af dine primære opgaver at sikre, at dine aktionærer er glade. Det er ofte lettere sagt end gjort. CEO-KPI’en ROE kan hjælpe med at spore denne præstation. Den måler rentabiliteten af en virksomhed med hensyn til aktionærens egenkapital. Som en tommelfingerregel bør investorer betragte alt mindre end 10 procent som et dårligt afkast: Til sammenligning er S&P 500’s langsigtede gennemsnitlige afkast 14 procent og har sandsynligvis mindre forbundet risiko.

    Egenkapitalafkast = Nettoindkomst/Gennemsnitlig egenkapital

  6. Vækst i omsætning: Som administrerende direktør står du til ansvar over for bestyrelsen, hvilket i sidste ende betyder, at du står du til ansvar over for selskabets aktionærer. Hvad vil de se? Vækst. Vækst i omsætning er en af de grundlæggende KPI’er, som en administrerende direktør bør spore. Dette bør spores på måneds-, kvartals- og årsbasis.
    Omsætningsvækst = ((Vækst i nuværende periode – Vækst i forrige periode)/Vækst i forrige periode) * 100 %
  7. Bruttoavancemargin: Denne finansielle måling er perfekt til et CEO-KPI-dashboard. Det bruges til at beregne, hvor rentable en virksomheds produkter er. Du kan se, hvordan det udregnes, i formlen nedenfor. Det er vigtigt at huske, at der er brug for, at der er indbygget en sund fortjenstmargen i produkter, for at opnå en nettofortjeneste.

    Bruttoavancemargin = (Total omsætning – omkostninger ved solgte varer)/Samlet omsætning

  8. Nettooverskudsmargen: Målet for enhver virksomhed er at skabe overskud (medmindre du er en non-profit, selvfølgelig). CEO-resultatmålingen nettooverskudsmargen bruges til at måle en virksomheds rentabilitet i forhold til dens omsætning. Dette er uden tvivl den vigtigste finansielle måling på en CEOs KPI-dashboard. Denne resultatmåling bør spores sammen med bruttomargin og driftsomkostninger for at sikre, at der genereres nok penge fra salg, og at driftsomkostningerne ikke tærer for langt ind i rentabiliteten.

    Nettooverskudsmargen = (samlet omsætning). – Omkostninger til solgte varer – Driftsomkostninger – Andre udgifter – Renter – Skatter)/Samlet indtægt

Finansiel KPI-software giver virksomheder forudbyggede CEO KPI-skabeloner, der er klar til brug med det samme. Hver virksomhed opererer selvfølgelig forskelligt, og der vil være tidspunkter, hvor din administrerende direktør ønsker at se tilpassede KPI’er. Det kan være svært og tidskrævende at oprette meningsfulde CEO-KPI’er. Hos insightsoftware har vi samlet en liste over KPI-overvejelser for at hjælpe din KPI-oprettelsesproces.

Sådan udvikler du en KPI til et CEO-KPI Dashboard

Som vi nævnte tidligere, vil CEO’er i forskellige brancher have forskellige specifikke KPI’er, de bør overvåge regelmæssigt. Dette afsnit vil guide dig gennem den tankeproces, der kræves for at skræddersy en KPI til dine behov.

  • Hav et mål. Dette er det mest grundlæggende aspekt af din KPI-oprettelsesproces. Hvad prøver du at opnå? Hvad kan måle denne præstation? Husk, at dette mål ikke må være subjektivt. Det skal kunne vurderes numerisk.
  • Brug en holistisk tilgang. Hvordan vil denne nye KPI påvirke virksomheden? Vil sporing af disse data skabe synergier mellem afdelinger? Eller vil det få dem til at konkurrere med hinanden? Ideelt set bør en stærk KPI hjælpe hele virksomheden med at bevæge sig mod sine mål.
  • Tilpas efter virksomhedens processer. Du kan oprette så mange KPI’er, som du vil, men hvis de ikke stemmer overens med virksomhedens processer, vil det gøre indsamlingen af data vanskelig. Det er bedste praksis at integrere resultatmålingerne i den eksisterende virksomhedsramme. Dette reducerer de marginale omkostninger ved dataindsamling og reducerer implementeringstiden eksponentielt.
  • Skab en virksomhedskultur. De mål, du sætter, vil påvirke kulturen i en virksomhed. Indsamling af data og opstilling af mål vil yderligere fremhæve denne kultur. Derfor er det vigtigt at skabe en KPI, der påvirker arbejdspladsens dynamik positivt og opmuntrer folk til at gøre ting, der vil hjælpe med at forbedre virksomheden.
  • Kompilering af data og rapportering af dem. Dette er langt det mest kritiske aspekt ved oprettelse af KPI. Hvis du har fulgt alle ovenstående trin, er der brugt meget tid og kræfter på at skabe denne nye CEO KPI. Denne resultatmåling er dog kun nyttig, hvis du kan indsamle og fortolke dataene på en meningsfuld måde. Det er her et KPI-dashboard kan implementeres for at strømline og automatisere dataindsamlingen og -behandlingen.
  • Tag informerede beslutninger. Det er det egentlige mål med din KPI. Hjælper den nye resultatmåling, som du har oprettet, med at træffe bedre beslutninger? Kan du parre det med andre målinger for at få et bedre billede af, hvad der sker i virksomheden?

Dette burde give dig et solidt grundlag for at skabe dine egne brugerdefinerede KPI’er, samt en forståelse af, hvor meget tid og energi der går til at oprette en meningsfuld resultatmåling. Som du kan se, er det meget nemmere at holde sig til de gennemprøvede resultatmålinger, medmindre du absolut har brug for at oprette et nyt mål.

5 Things Not to do When Choosing a Financial Reporting Tool

Learn More

De vigtigste drifts-KPI’er for CEO’en

En administrerende direktør varetager typisk ikke den daglige drift af en virksomhed. Det overlades til driftsafdelingen og virksomhedslederen. Når det er sagt, bør den administrerende direktør stadig være klar over, hvor godt virksomheden fungerer. Her er eksempler på de CEO-KPI’er for drift, som du bør spore på dit dashboard i 2021:

  1. Produktionsmængde: Når du kører en storstilet operation med mange forskellige komponenter, bliver optimering meget sværere. Alle produktionsvirksomheder ønsker at kende den samlede produktion, de kan opnå, også kendt som produktionsmængde. Denne CEO-måling hjælper ledelsen med at sikre, at de har tilstrækkelig kapacitet, når det kommer til at formidle nye kontrakter, og hjælper driftsledere med at identificere flaskehalse i fremstillingsprocessen. Produktionsmængden kan øges ved at reducere nedetiden for udstyr, forbedre vedligeholdelsesstrategier, reducere antallet af produktionstrin osv.

    Produktionsmængde = Producerede enheder/tid

  2. Aktiv udnyttelsesgrad: Denne CEO-KPI kan anvendes på ethvert virksomhedsaktiv, uanset om det er et stykke maskineri, en produktionslinje eller et køretøj. Denne nøgleresultatmåling sporer den procentdel af tid, hvor et virksomhedsaktiv faktisk bliver brugt. Dette er meget vigtigt af hensyn til CAPEX. Giver det mening at tilføje en produktionslinje, når de eksisterende linjer kun bliver brugt 50 procent af tiden? Skal du købe ekstra køretøjer til flåden? Eller kan deres planlægning optimeres?

    Udnyttelsesgrad for aktiver = brugt tid/samlet tid

  3. Pladsudnyttelsesgrad: Fast ejendom og plads er en væsentlig del af en virksomheds driftsudgifter. En høj pladsudnyttelsesgrad vil føre til forholdsmæssigt lavere driftsomkostninger og til gengæld en bedre nettooverskudsmargin. Selvom denne måling ikke behøver at være i fokus på et CEO-KPI-dashboard, bør den være let tilgængelig for periodiske kontroller. Ligesom aktivudnyttelsesgrad-KPI’en bør pladsudnyttelsen konsulteres, før nogen større CAPEX finder sted.

    Pladsudnyttelsesgrad = anvendt areal/samlet areal

  4. Afkast af annonceudgifter (ROAS): De fleste virksomheder bruger store summer på annoncering. Hvis du hælder penge ind i dit annoncebudget, vil du gerne sikre dig, at det er omkostningseffektivt, ikke? Denne CEO-KPI sporer indtjening i forhold til annonceudgifter for at hjælpe med at måle, hvor godt dine kampagner klarer sig. Denne resultatmåling bruges bedst sammen med andre målinger som pris pr. klik, samtalefrekvens og trafikrater.

    ROAS = Indtjening/annonceringsomkostninger

  5. Pris pr. anskaffelse: Som virksomhed har du kunder. Er du klar over, hvor meget det koster at anskaffe hver af disse kunder? CEO-målingen pris-per-anskaffelse måler den gennemsnitlige pris for at anskaffe en kunde, men giver også indblik i andre aspekter af, hvor godt virksomheden fungerer. Den kan bruges til at evaluere specifikke marketingkampagner, salgsrepræsentanters ydeevne og organisk vækst.

    Pris pr. anskaffelse = Samlet beløb brugt/konverteringer

Nu bør du have en generel forståelse af finansielle CEO-KPI’er, driftsmæssige CEO-målinger, og hvordan du udvikler KPI’er, der er skræddersyet til dine behov. Når det så er sagt, behøver du ikke at genopfinde den dybe tallerken. Vi vil tale om fordelene ved at bruge rapporteringssoftware og forudbyggede CEO KPI-skabeloner.

Effektiviser din rapportering med CEO Reporting Software

Sporing og styring af KPI’er kan være en meget besværlig opgave, der tærer på ressourcer og øger driftsudgifterne. Det betyder ikke, at du skal stoppe med at spore KPI’er, men måske er der brug for en mere effektiv tilgang. Hos insightsoftware har vi en passion for effektivitet. Derfor har vi skabt specialiseret rapporteringssoftware, der er designet til at administrere, spore og rapportere KPI’er på et konsolideret dashboard. Her er nogle af de måder, hvorpå vores software kan strømline din rapporteringsproces:

  • Interface med andre tjenester. Alle virksomheder frygter at implementere nye systemer, da det fører til nedetid og faste omkostninger. Med insightsoftware behøver du ikke bekymre dig om det. Vores softwareløsning kan interface med din eksisterende ERP og automatisk indsamle relevante data.
  • Datakonsolidering. insightsoftwares KPI-dashboard samler alle dine data på én central placering, og gør dem tilgængelige via en brugervenlig grænseflade.
  • Forudbyggede KPI-skabeloner. Som vi nævnte tidligere, kræver udvikling af KPI’er og oprettelse af et dashboard en masse tid og kræfter. Vores rapporteringsløsninger leveres klar til brug med forudbyggede CEO-KPI-skabeloner.
  • Generer rapporter med det samme. Efter vores mening er det latterligt, at hærskarer af revisorer arbejder på højtryk for at lukke hvert kvartal. Hvorfor ikke automatisere denne proces? At have alle dine data konsolideret til én lokation med live-opdateringer betyder, at der kan genereres opdaterede rapporter med det samme.

Det burde være meget tydeligt, at brug af en rapporteringssoftwareløsning kan reducere byrden på dit regnskabsteam i høj grad og sikre, at den administrerende direktør har den mest aktuelle information til at træffe datadrevne beslutninger. Hvis du er interesseret i en gratis demonstration af, hvordan vi kan hjælpe med at effektivisere din rapporteringsproces, kan du kontakte os her.

Top 5 Excel Tips & Tricks Every Finance Manager Should Know

Download Now

Bemandings-KPI’er for den moderne administrerende direktør

Det kan ofte være en meget vanskelig opgave at finde den rigtige person til det rigtige job. Det kan være endnu sværere at fastholde en god medarbejder. Lad os ikke glemme styring af arbejdsbyrder og tidsplaner. Bemanding er svært i de bedste tider, men vi er her for at hjælpe. Se disse eksempler på CEO-KPI’er for personalechefer, som du bør spore i dit KPI-dashboard:

  1. Udnyttelsesgrad for medarbejdere: Arbejder dine medarbejdere hårdt? Eller arbejder de næsten ikke? Denne CEO-resultatmåling bruges almindeligvis af professionelle tjenester og konsulentfirmaer til at spore, hvor fakturerbare medarbejdere er. Det er uundgåeligt, at medarbejderne bliver nødt til at opkræve nogle timer for ikke-fakturerbare opgaver, men ideelt set bør denne rate være så tæt på 100 procent som muligt.

    Medarbejderudnyttelsesgrad = Antal fakturerbare timer/Samlet antal timer registreret

  2. Høj præstationsomsætningshastighed: Ansættelse falder ikke ind under den administrerende direktørs ansvar. Når det er sagt, ved vi alle sammen, hvor svært det er at ansætte nogen. Når du endelig ansætter den “perfekte person”, vil du gerne have dem til at blive i virksomheden så længe som muligt. Denne CEO-måling bruges til at måle, hvor godt din virksomhed bevarer sine bedste medarbejdere. Denne måling kan også bruges til direkte at evaluere effektiviteten af nyligt implementerede programmer til fastholdelse af medarbejderne som f.eks. aktieoptioner.

    Høj præstationsomsætningshastighed = Højest præsterende, der forlod virksomheden/gennemsnitligt antal Højest præsterende

  3. Kvinder-til-mænd-forhold: Miljø-, social- og virksomhedsledelse (ESG) bør være på enhver administrerende direktørs radar, da den hurtigt er kommet i centrum i løbet af de sidste par år. En af de enkleste måder at se på en virksomheds ESG er ved at se på dens arbejdsstyrke. Er der en jævn balance mellem kvindelige/mandlige ansatte? Har dette forhold ændret sig gennem årene? Ideelt set bør kvinder-til-mænd-forholdet være så tæt på 1:1 som muligt.

    Kvinder-til-mænd-forhold = Antal kvindelige ansatte: Antal mandlige ansatte

  4. Etnisk diversitet: Som navnet antyder, bruges denne CEO-måling til at måle den etniske diversitet på en arbejdsplads. Som de fleste administrerende direktører allerede ved, kommer innovation fra mennesker med forskellige perspektiver, der samarbejder med hinanden. En af de bedste måder at fremme denne innovation på er gennem etnisk mangfoldighed på arbejdspladsen.

    Etnisk diversitet-forhold = antal ansatte i etniske minoriteter/samlet antal ansatte

  5. Kundefeedback-bedømmelser: Kunderelationer er af største betydning i erhvervslivet. Du bør prøve at få kundetilfredshedsfeedback efter hver gennemført transaktion. Denne information er vigtig af flere årsager: Tilfredse kunder vil generere henvisninger eller potentielt blive tilbagevendende kunder, og kundetilfredshed kan knyttes til medarbejdertilfredshed. For bedst at se værdien af god kundeservice er det bedst at bruge denne CEO-resultatmåling sammen med andre resultatmålinger, der sporer henvisninger, og hvor mange kunder der vender tilbage en anden gang.

Mange ledere på CEO-niveau har en tendens til at glemme, at “mennesker er deres største aktiv”, og selvom det er vigtigt at forsøge at optimere disse bemandings-KPI’er, bør ledere være forsigtige med ikke at behandle disse KPI’er som afkrydsningsfelter, der bliver afkrydset, efterhånden som kravene er opfyldt. Bemandings-KPI’er bør hjælpe dig med at sætte mål, du skal stræbe efter, men ikke bestemme, hvem du ansætter.

Det er ikke nogen let opgave at være administrerende direktør for en virksomhed. Dine beslutninger påvirker i sidste ende den retning, en virksomhed tager, uanset om det er på godt eller ondt. I sidste ende er alle mennesker; du kan kun træffe beslutninger efter bedste evne. Med KPI’er og et dashboard kan du i det mindste træffe velinformerede, datadrevne beslutninger.

Vi håber, at du har nydt at lære om de bedste CEO-KPI’er for 2021, hvordan du opretter dine egne KPI’er, og hvordan du kan effektivisere din rapporteringsproces med en rapporteringssoftwareløsning. Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller er interesseret i at tale med en rapporterings- og KPI-ekspert.

Resource How To Build Useful Kip Dashboards

How to Build Useful KPI Dashboards

Download Now:

The post 18 bedste KPI’er og målinger for den agile administrerende direktør appeared first on insightsoftware.

]]>
Bedste 15+ drifts-KPI’er og målinger for den moderne virksomhedsleder https://insightsoftware.com/da/blog/best-15-operational-kpis-and-metrics-for-the-modern-coo/ Wed, 16 Jun 2021 15:48:26 +0000 https://insightsoftware.com/blog/best-15-operational-kpis-and-metrics-for-the-modern-coo/ Hvad er en virksomhedsleder-KPI? En driftsmæssig nøgleresultatindikator (KPI) eller måling er et mål, som en virksomhed bruger til at evaluere sin præstation. Ved at overvåge driftsmålinger kan en virksomhed identificere vækstmuligheder og bygge videre på sine styrker. En virksomhedsleder (COO) er næstkommanderende efter den administrerende direktør (CEO) og er ansvarlig for virksomhedens interne anliggender. Virksomhedsleder-KPI’er […]

The post Bedste 15+ drifts-KPI’er og målinger for den moderne virksomhedsleder appeared first on insightsoftware.

]]>
Hvad er en virksomhedsleder-KPI?

En driftsmæssig nøgleresultatindikator (KPI) eller måling er et mål, som en virksomhed bruger til at evaluere sin præstation. Ved at overvåge driftsmålinger kan en virksomhed identificere vækstmuligheder og bygge videre på sine styrker.
En virksomhedsleder (COO) er næstkommanderende efter den administrerende direktør (CEO) og er ansvarlig for virksomhedens interne anliggender. Virksomhedsleder-KPI’er er målinger, som virksomhedslederen bruger til at måle ydeevnen for alle afdelinger i virksomheden. Analyser og fortolkning af disse data vil give virksomhedslederen mulighed for nøjagtigt at måle effektiviteten af procedurer og lede virksomheden ind på en mere produktiv vej.

Nedbrydning af virksomhedsleder-rollen

Traditionelt har en virksomhedsleder været hvad som helst, fra en erfaren person, der bringer den administrerende direktørs vision ud i livet, til en partner, hvis kompetencer supplerer den administrerende direktørs. Selvom ledelsesstilen og baggrunden for hver virksomhedsleder kan være forskellig, forbliver kerneansvaret for jobbet det samme. Virksomhedslederen overvåger alle operationer i virksomheden og har en grundig forståelse af hvert tandhjul i maskinen: administration, menneskelige ressourcer, produktion, teknologi osv. For at virksomhedslederen effektivt kan lede dette mangfoldige team, skal de være i stand til at designe og overvåge metrikker, der nøjagtigt viser hver afdelings ydeevne.

Disse store operationelle datasæt spores ofte gennem et ERP-system. insightsoftware tilbyder en række løsninger til automatiseret og fleksibel rapportering, der er kompatible med næsten enhver ERP-software, der er tilgængelig på markedet, og som kan bruges til at skabe brugerdefinerede KPI-dashboards.

Dette opslag fremhæver de vigtigste økonomiske målinger, produktionsmålinger og personalemålinger, der vil hjælpe virksomhedslederen med at lede et effektivt team.

Whitepaper: Sådan opbygger du nyttige KPI-dashboards

Download nu

De vigtigste finansielle virksomhedsleder-KPI’er

Et af de primære ansvarsområder for en virksomhedsleder er at samarbejde med den administrerende direktør og CFO for at sikre, at virksomhedens finansielle KPI’er fungerer godt. Vi mener, at disse er de otte bedste finansielle virksomhedsleder-KPI-eksempler:

  1. Tilgodehavender på løbende poster: Denne virksomhedsledermåling viser mængden af penge, som virksomheden har til gode fra sine debitorer. Denne foranstaltning fremhæver den kommende indkomst og giver, sammen med kreditorer, virksomheden mulighed for nøjagtigt at planlægge sine pengestrømme (dvs. vækstinvesteringer). Et højt debitortal kan betyde, at virksomheden taber penge og ikke er i stand til at inddrive sin gæld. Der er en anden KPI, der er tæt forbundet med tilgodehavender, og det er debitordage. Dette er det antal dage, det tager en virksomhed at indsamle sine tilgodehavender. Det anbefales at holde dette tal lavt.
  2. Løbende gæld: Er din virksomhedsleder klar over, hvor mange penge virksomheden skylder sine kreditorer (leverandører, banker osv.)? Som tidligere nævnt viser denne virksomhedsleder-KPI, sammen med tilgodehavender på løbende poster, virksomhedens pengestrømme. Der er en anden KPI, der er tæt relateret til løbende konti, og det er kreditordage. Dette er det antal dage, det tager en virksomhed at betale sine kreditorer. I lighed med debitordage bør virksomhedsleder stræbe efter at holde dette tal lavt.
  3. Driftsmæssigt cash flow (OCF): OCF-målingen er en af de vigtigste virksomhedsleder målinger. Det illustrerer den samlede mængde kontanter, som virksomheden genererer. Et positivt cash flow betyder, at virksomheden har mulighed for vækst, og et negativt cash flow peger på et behov for ekstern økonomisk hjælp. OCF beregnes ved at justere nettoindkomsten for ændringer i tilgodehavender, kreditorer, afskrivninger og ændringer i varebeholdningen. KPI for driftsmæssigt cash flow beregnes ved hjælp af denne formel: EBIT + Afskrivninger – Skatter – Ændring i driftskapital
  4. Quick ratio (syretest): Dette er en hurtig test, som virksomhedslederen han bruge til at vurdere virksomhedens kortsigtede likviditet. Denne virksomhedsledermåling angiver virksomhedens evne til at betale sin kortsigtede gæld ved kun at bruge sine kontanter eller næsten kontante aktiver (arbejdskapital) uden at sælge sin lagerbeholdning eller ekstern finansiering. En høj quick ratio peger på en virksomhed med en bedre likviditet og økonomisk sundhed. Quick ratio-KPI’en beregnes ved hjælp af denne formel: (Kontanter + omsættelige værdipapirer + tilgodehavender)/Kortfristet gæld
  5. Bruttoavance: Denne måling viser omsætningen, der overstiger virksomhedens omkostninger. Denne KPI er udtrykt i procent. En høj bruttoavance er ønskelig. Bruttoavancen beregnes ved hjælp af denne formel: (Samlet omsætning – omkostninger af solgte varer)/Samlet omsætning.
  6. Nettooverskudsgrad: Nettooverskudsmargin virksomhedsledermålingen viser, hvor meget af virksomhedens omsætning, der omsættes til overskud. I lighed med bruttoavancen er denne KPI også udtrykt som en procentdel. En høj nettoavance er en indikator for en virksomhedsleders evne til at generere omsætning. Nettoavancen beregnes ved hjælp af denne formel: (Samlet omsætning – omkostninger af solgte varer – driftsomkostninger – andre udgifter – renter – skatter)/Samlet indtægt. Fordi nettooverskudsgraden tager højde for en virksomheds samlede omkostninger, sammenlignet med bruttoavance, er nettooverskudsgraden et meget mere endegyldigt mål for en virksomhedens succes.
  7. Arbejdskapital (nettoarbejdskapital): Virksomhedsledere er ofte optaget af en virksomheds likviditet. Denne KPI giver virksomhedslederen mulighed for at vurdere virksomhedens operationelle effektivitet og den kortsigtede økonomiske sundhed. Arbejdskapitalen beregnes ved hjælp af denne formel: Summen af alle virksomhedens omsætningsaktiver/kortfristet gæld. Virksomhedens omsætningsaktiver i denne beregning inkluderer kontanter, tilgodehavender, lagerbeholdning, kortfristede investeringer og omsættelige værdipapirer (aktiver, der let konverteres til kontanter inden for et år eller mindre). Hvis virksomhedens kortfristede aktiver ikke overstiger dens kortfristede gæld, kan det fortolkes, at virksomheden ikke kan betale sine kreditorer.
  8. Egenkapitalafkast (ROE): Denne resultatmåling viser virksomhedens rentabilitet i forhold til dets interessenters egenkapital. ROE beregnes ved hjælp af denne formel: Nettoindkomst/gennemsnitlig egenkapital. Der er ingen fast og hurtig regel for en acceptabel egenkapital. Det varierer fra branche til branche og afhænger af virksomhedens konkurrenter. Virksomhedslederen bør sigte efter at holde virksomhedens ROE over branchegennemsnittet.

Det er tidskrævende og besværligt at skabe meningsfulde og nøjagtige KPI’er. Finansiel KPI-software giver virksomheder de rigtige værktøjer til at træffe de beslutninger, der er rigtige for deres virksomhed.

Vigtigste produktions-KPI’er for virksomhedsledere

Virksomhedsledere bruger en meget stor del af deres tid på at gennemgå produktions-KPI’er og lede efter måder at øge produktionseffektiviteten. Her er en kurateret liste over virksomhedsleder-KPI’er, som du bør spore i dit produktionsdashboard:

  1. Produktionsmængde: Denne virksomhedsledermåling hjælper med at identificere det svageste led i produktionslinjen. Produktionsmængde er mængden af producerede varer eller tjenesteydelser i en bestemt periode. En virksomhedsleders mål er at identificere den hindrende komponent eller proces i en forsyningskæde og maksimere dens kapacitet. Produktionsmængden kan øges ved at reducere nedetiden for udstyr, forbedre vedligeholdelsesstrategier, reducere antallet af produktionstrin og mange flere. Det er det, der gør produktionsmængde til en vigtig KPI til at optimere en virksomhed.
  2. Samlet cyklustid: Cyklustids-KPI’en bruges til at bestemme effektiviteten af en virksomheds produktionslinje. Virksomhedslederen kan bruge denne KPI til at overvåge, hvor lang tid det tager at omdanne råvarerne til færdigvarer. Med en kort cyklustid kan en virksomhed generere mere omsætning og hurtigt implementere innovative løsninger.
  3. Førstegangsudbytte (FPY): Denne COO KPI viser kvaliteten af en virksomheds produktion. Denne KPI er udtrykt som en procentdel og beregnes ved hjælp af denne formel:
    Antal producerede enheder, der ikke krævede nogen omarbejdelse/Samlet antal enheder, der går ind i produktionsprocessen. FPY kaldes også produktionsmængdeudbyttet (TPY). En lav FPY indikerer en mangelfuld produktionsproces og fortæller virksomhedslederen, at procesforbedringer er påkrævet.
  4. Planlagt vedligeholdelsesprocent (PMP): Denne måling bruges af virksomhedsledere til at måle omkostningseffektiviteten af en virksomheds vedligeholdelsesstrategi. PMP beregnes ved hjælp af denne formel:
    Antal planlagte vedligeholdelsestimer/Samlet antal vedligeholdelsestimer. Fordi planlagt vedligeholdelse koster væsentligt mindre end korrigerende vedligeholdelse eller nødvedligeholdelse, fører en højere PMP til store besparelser for virksomheden. Som et biprodukt vil en høj PMP også føre til bedre planlægning af mandskab, mere effektiv planlægning og længere driftstid for udstyret. De fleste fortalere for forebyggende vedligeholdelse anbefaler en mål-PMP på 85 procent eller højere.
  5. Rapporterbare sundheds- og sikkerhedshændelser: Sikkerhedsstandarder er altafgørende for enhver virksomhed. Denne virksomhedsledermåling bruges til at måle effektiviteten af en virksomheds sikkerhedsstandarder. Ved første øjekast ser sikkerheds-KPI’er ikke ud til at høre hjemme i produktions-KPI’er. Det skal dog bemærkes, at fokus på sikkerhedsforanstaltninger på arbejdspladsen får medarbejderne til at føle sig værdsat og anerkendt, og en værdsat medarbejder er meget mere produktiv. De rapporterbare sundheds- og sikkerhedshændelser KPI giver virksomhedslederen mulighed for at overvåge og forbedre arbejdsforhold og processer.
  6. Tilgængelighed: Denne virksomhedsleder-KPI viser et stykke udstyrs evne til at blive betjent, hvis det er nødvendigt. Tilgængelighed beregnes ved hjælp af denne formel: Oppetid/(oppetid + nedetid). I denne formel inkluderer nedetid både planlagte og ikke-planlagte aktiviteter. Målet med en virksomhedsleder bør være at reducere nedetid og øge tilgængeligheden. Det tilrådes, at mens man sporer denne foranstaltning, for bedre at kunne løse problemerne, skal man bemærke årsagerne bag nedetid.

Det er vigtigt at huske, at disse eksempler på produktions-KPI’er for virksomhedsledere kun er toppen af isbjerget. Hvis din virksomhedsleder virkelig kan lide at bore ned i dataene, har du brug for en omfattende rapporteringssoftwareløsning, der er i stand til at spore og korrelere snesevis af KPI’er.

Vigtigste personale-KPI’er for virksomhedsledere

En af de vigtigste faktorer, der kan være knald eller fald for en virksomhed, er dens arbejdsstyrke. Glade medarbejdere er mere innovative, produktive og effektive. Nedenfor er nogle eksempler på de vigtigste personale-KPI’er, som virksomhedslederen skal spore og overvåge.

  1. Fraværsprocent: Denne måling viser medarbejderes fravær i en arbejdsperiode. Denne KPI er udtrykt i procent. Fraværet inkluderet i denne KPI er generelt uplanlagt eller ikke godkendt afspadsering og inkluderer ikke forud planlagt ferietid. Eksempler på sådanne fravær omfatter sygdom, børnepasningsproblemer, familienødsituationer, langsommelighed osv.
    Et lavt fravær viser, at virksomheden er i stand til at tilbyde et engagerende og sundt miljø for sine medarbejdere.
  2. Høj præstationsomsætningshastighed: En af de mest udfordrende dele af en virksomhedsleders job er at finde ud af, hvordan man fastholder de dygtigste medarbejdere. Denne måling viser jobtilfredsheden hos en virksomheds bedste medarbejdere. De højtydende er medarbejdere, der modtager de højeste præstationsanmeldelser. Denne KPI er udtrykt i procent og beregnes ved hjælp af denne formel: Højest præsterende, der forlod virksomheden/Højest præsterende, der er tilbage. Der er ingen faste regler for en acceptabel høj præstationsomsætningshastighed. Virksomhedslederen skal sikre, at virksomheden lever op til og overgår branchegennemsnittet.
  3. Kvinde-til-mand- og etnisk mangfoldigheds-forhold: Disse to målinger viser diversiteten i en virksomhed. En mangfoldig arbejdsstyrke bringer en række forskellige perspektiver ind og er i stand til hurtigt at forbedre langvarige arbejdsprocesser. Undersøgelser har vist, at en mangfoldig arbejdsplads er mere produktiv og innovativ. Kvinde-til-mand-forholdet beregnes ved hjælp af denne formel: Antal kvindelige arbejdere/antal mandlige arbejdere. Etnisk mangfoldigheds-forholdet beregnes på samme måde ved hjælp af denne formel: Antal minoritetsansatte/Samlet antal ansatte. Den moderne virksomhedsleder bør sigte efter et 1:1 kvindelig til mandlig- og etnisk mangfoldigheds-forhold.
  4. Jobhenvisningsprocent: Dette er en almindeligt brugt måling, der måler styrken af en virksomheds kultur. Personaleafdelinger måler ofte medarbejdernes jobtilfredshed med selvrapporterede undersøgelser. Måling af jobhenvisningsprocenten er dog den klareste indikator for, at medarbejderne er tilfredse. En medarbejder henviser kun deres familie eller venner, når de føler sig sikre på, at virksomhedens miljø virkelig er uforlignelig. Jobhenvisningsprocenten beregnes ved hjælp af denne formel: Antal roller udfyldt af henvisninger/Antal udfyldte roller. Virksomhedslederen bør sigte efter at holde denne KPI høj, da det også er en økonomisk metode til at ansætte lavrisiko-talenter.
  5. Uddannelsesinvestering pr. medarbejder: Denne virksomhedsledermåling viser mængden af penge, som en virksomhed investerer i træning og udvikling af sine medarbejdere. Hvis virksomheden ikke investerer nok, er det muligt, at virksomheden kæmper for at udvikle sit interne talent og risikerer at miste sine medarbejdere til eksterne muligheder. Uddannelsesinvestering pr. medarbejder beregnes ved hjælp af denne formel: Samlede uddannelsesomkostninger/antal ansatte. I lighed med mange andre KPI’er nævnt her, er der ingen fast regel for at bestemme et acceptabelt uddannelsesinvesteringsbeløb. Virksomhedslederen skal stræbe efter at møde og overgå branchegennemsnittet.

Det er vigtigt at skabe virksomhedsleder-KPI’er, der er skræddersyet til den enkelte virksomhed. Ikke to virksomheder er bygget ens, og ikke to virksomhedsledere har den samme ledelsesstil.Det er dog altafgørende for enhver virksomhedsleder at identificere virksomhedens vigtigste målinger og give dem synlighed. Hvis du er interesseret i at lære mere om virksomhedsleder-KPI’er, kan du fortsætte med at læse her.

5 Things Not To Do When Choosing A Financial Reporting Tool Jet Resource D365 Finance And Ops

5 Things Not to do When Choosing a Financial Reporting Tool

Download Now:

The post Bedste 15+ drifts-KPI’er og målinger for den moderne virksomhedsleder appeared first on insightsoftware.

]]>
30 bedste fremstillings-KPI’er og målingseksempler for 2021-rapportering https://insightsoftware.com/da/blog/30-manufacturing-kpis-and-metric-examples/ https://insightsoftware.com/da/blog/30-manufacturing-kpis-and-metric-examples/#respond Sun, 02 May 2021 07:05:29 +0000 https://insightsoftware.com/blog/30-manufacturing-kpis-and-metric-examples/ Hvad er en fremstillings-KPI? En fremstillings-nøgleresultatindikator (KPI) eller måling er et veldefineret og kvantificerbart mål, som fremstillingsindustrien bruger til at måle sin ydeevne over tid. Produktionsvirksomheder bruger specifikt KPI’er til at overvåge, analysere og optimere driften, og sammenligner ofte deres effektivitet med konkurrenterne i samme sektor. Dette opslag vil tage dig gennem de 30 bedste […]

The post 30 bedste fremstillings-KPI’er og målingseksempler for 2021-rapportering appeared first on insightsoftware.

]]>
Hvad er en fremstillings-KPI?

En fremstillings-nøgleresultatindikator (KPI) eller måling er et veldefineret og kvantificerbart mål, som fremstillingsindustrien bruger til at måle sin ydeevne over tid. Produktionsvirksomheder bruger specifikt KPI’er til at overvåge, analysere og optimere driften, og sammenligner ofte deres effektivitet med konkurrenterne i samme sektor.

Dette opslag vil tage dig gennem de 30 bedste produktions-KPI’er og målinger, du kan bruge i din 2021-rapportering, hvordan de beregnes, og hvordan du kan strømline din rapporteringsproces ved hjælp af rapporteringssoftware fra fremstillingsindustrien. Få en dybdegående oplevelse ved at bruge vores gratis interaktive produktions-KPI-dashboard, der er forudbygget med nogle af de fremstillings-KPI’er, vi vil diskutere i dette opslag:

Manufacturing KPI Dashboard Template

Free Manufacturing KPI Dashboard Template

Get Your Template Now

Hvorfor din virksomhed bør bruge produktionsspecifikke KPI’er for at forblive konkurrencedygtig

Fremstillingsindustrien repræsenterer mere end 10 procent af den amerikanske økonomi, og mere end 15 procent af det globale BNP. Den eneste måde at være på forkant i denne ekstremt konkurrenceprægede industri er gennem implementering af fremstillings-KPI’er og målinger.

Alle stræber efter at øge toplinjen i en virksomhed og forsøger at vinde flere markedsandele i et forsøg på at øge overskuddet. Og det er vigtigt, men hvad nu hvis du kunne vækste din bundlinje uden at skulle påtage dig udvidelsesrisici? Det er her, KPI’er for fremstillingsindustrien kommer i spil.

De grundlæggende fremstillings-KPI’er og målinger, som du bør bruge i 2021

Når din virksomhed lige er begyndt at implementere KPI’er, kan hele konceptet godt virke ret skræmmende. Vi lover, at det ikke er så slemt, som du tror. Alt kan opdeles i mindre, mere fordøjelige stykker information. I dette afsnit vil vi gennemgå 10 af de grundlæggende eksempler på KPI’er i fremstilling, som din virksomhed bør overveje at bruge:

  1. Produktionsmængde – dette er nok en af de mest grundlæggende KPI’er for fremstillingsindustrien, mens den også uden tvivl også en af de vigtigste. Gennemstrømnings-KPI’en måler produktionskapaciteten for en maskine, linje eller anlæg; også kendt som hvor meget de kan producere over en bestemt tidsperiode. Produktionsmængde = antal producerede enheder/tid (time eller dag)Manufacturing KPI Throughput
  2. Cyklustid – cyklustid-KPI’en er meget enkel, men det betyder ikke, at det ikke kan manipuleres til at være et meget kraftfuldt værktøj. I fremstillingsindustrien er cyklustiden den gennemsnitlige tid, det tager at producere et produkt. Simpelt, ikke? Måske ikke så simpelt som du tror. Målingen cyklustid kan bruges til at måle den tid, det tager at fremstille et færdigt produkt, hver enkelt komponent i det endelige produkt, eller endda gå så langt som til at inkludere levering til slutbrugeren. Cyklustid kan således bruges til at analysere den overordnede effektivitet af en fremstillingsproces på makroskalaen, samt vurdere ineffektivitet på mikroskala. Cyklustid = processluttid – processtarttidManufacturing KPI Cycle Time
  3. Efterspørgselsprognose – denne fremstillingsmåling bruges af virksomheder til at estimere mængden af råvarer, de skal bruge for at imødekomme fremtidige kunders efterspørgsel. Denne måling kan være en smule sværere for virksomheder at udnytte fuldt ud, da den er meget afhængig af ukontrollerbare eksterne faktorer. Grundformlen er som følger: Projekteret kundeefterspørgsel = Råmaterialer * ProduktionshastighedManufacturing KPI Demand Forecasting@
  4. Omsætning af lagerbeholdning – dette er et mål for, hvor mange gange lagerbeholdningen sælges over en bestemt tidsperiode og hjælper med at angive ressourceeffektivitet. Lave forholdstal indikerer dårligt salg og for stor lagerbeholdning, mens høje forholdstal repræsenterer stærke salg eller utilstrækkelig lagerbeholdning. Beholdningsomsætning = Vareomkostninger/gns. lagerbeholdningManufacturing KPI Inventory Turns
  5. Produktionsopnåelse – denne produktionsresultatmåling måler produktionsniveauer over en specifik tidsperiode og beregner, hvor stor en procentdel af tiden et målproduktionsniveau er opnået. Produktionsopnåelse = antal perioder med produktionsmål opfyldt/tidsperioder i altManufacturing KPI Product Attainment
  6. Cash til Cash-cyklustid – dette er en tidspunkt-baseret fremstillings-KPI-måling. Den måler den tid, det tager fra et indledende kontantudlæg for råvarer, lagerbeholdning eller en produktionsfabrik, indtil virksomheden modtager kontanter fra sine kunder for sine produkter. Denne KPI måles typisk i dage. Cash til Cash-cyklustid = Lagersalgsdato – LagerkøbsdatoManufacturing KPI Cash To Cash Cycle Time
  7. Undgåede omkostninger – det betyder ikke, at du bare kan undgå at betale regninger og beholde hele overskuddet. Produktionsmålingen undgåede omkostninger er et estimat for, hvor mange penge du har sparet ved at bruge penge. Det virker mærkeligt, ikke? Det mest almindelige eksempel er, hvor mange penge der bruges på maskinvedligeholdelse vs. reparationsomkostninger, hvis en maskine skulle gå i stykker, plus den tabte produktionsværdi forbundet med reparationsnedetiden. Undgåede omkostninger = formodede reparationsomkostninger + produktionstab – forebyggende vedligeholdelsesomkostningerManufacturing KPI Avoided Cost
  8. Omstillingstid – På det mest grundlæggende niveau repræsenterer omstillingstid mængden af tid, der kræves for at skifte fra en opgave til en anden. I fremstillingen repræsenterer det typisk mængden af tid, der går tabt ved at skifte en produktionslinje fra et produkt til et andet. Det kan dog også repræsentere mængden af tabt tid under et vagtskifte. Omstillingstid = Netto tilgængelig tid – produktionstidManufacturing KPI Changeover Time
  9. Takttid – dette er en meget nyttig fremstillings-KPI, når du planlægger produktionsordrer eller beslutter, om der skal tages imod en ordre fra en kunde. Takttid er den maksimalt tilladte tid, der kan bruges på at fremstille et produkt, mens kundens deadline stadig overholdes. For dem, der er nysgerrige, står Takt for “taktzeit”, et tysk ord, der betyder “cyklustid.” Selvom de er meget ens, må den ikke forveksles med cyklustids-KPI’en. Takttid = Netto tilgængelig tid/kundens daglige efterspørgselManufacturing KPI Takt Time
  10. Afkast af aktiver (ROA) – du tænker måske, at det ser ud til, at det har mindre at gøre med produktion og mere med økonomi. Det er fordi, det er sådan. Men finansielle målinger er lige så vigtige som fremstillingsmålinger. Du kan ikke have en virksomhed, hvis du ikke tjener penge. Denne måling evaluerer, hvor godt din virksomhed gør brug af sine aktiver (penge). Det er den årlige nettoindkomst divideret med de samlede aktiver (anlægsaktiver + driftskapital). ROA = Nettoindkomst/Gns. aktiver i altManufacturing KPI Return On Assets

Det er vigtigt at bemærke, at disse blot er de grundlæggende KPI’er, der bruges i fremstillingsindustrien. En virksomhed bør se ud over disse for at få mere indsigt i deres produktionspraksis.

How to Build Useful KPI Dashboards

View Guide Now

Hvad skaber de bedste fremstillings-KPI-målinger?

Der er et væld af fremstillings-KPI’er, der anses for at være standard praksis i hele branchen. Det betyder nu ikke, at de alle sammen skal anvendes på enhver virksomhed, der producerer et produkt. Mens mange af dem er anvendelige, er der nogen, der ikke er. Der er også den mulighed, at der ikke engang eksisterer en standard fremstillingsmåling for det, du vil måle. Hvis du skal lave din egen produktionsmåling, er der de ting, du bør tage med i overvejelserne.

  • Hver KPI har brug for et klart defineret mål. Hvad prøver du at opnå? Er det overhovedet noget, der kan opnås? I løbet af hvilken periode vil du gerne nå dette mål? Vær specifik, og opsæt parametre, der klart definerer dit mål. Dette mål skal være noget, der kan defineres numerisk (kvantitativt, ikke kvalitativt).
  • Det er meget vigtigt, at du objektivt er i stand til at måle dine fremskridt mod målet. Det betyder indsamling og fortolkning af data. Hvilket bringer os til de næste kriterier.
  • Data, data, data. Der skal være en klart defineret datakilde med en streng procedure for, hvordan dataene måles eller indsamles. Der bør overlades til fortolkning her.
  • Rapportering af dine data er lige så vigtigt som at indsamle dem. Forskellige produktions-KPI’er vil have forskellige rapporteringsfrekvenser. Typisk skal rapportering ske på uge- eller månedsbasis, og vil ofte gøre brug af en produktions-rapporteringssoftwareløsning.

Nu hvor vi har gennemgået nogle af de grundlæggende KPI’er for fremstillingsindustrien og har en forståelse af, hvad der skaber en god KPI, kan vi grave lidt dybere ned i en verden af fremstillings-KPI’er og udforske trimmede fremstillings-KPI’er.

Trimmede fremstillings-KPI’er

Trimmet fremstilling er en praksis af japansk oprindelse (name drop: Toyota), hvorved virksomheder forsøger at minimere mængden af “spild” uden at ofre produktiviteten. “Spild” i denne situation betyder ikke skrald eller affald fra produktionsprocessen. Det repræsenterer faktisk enhver aktivitet, der ikke tilføjer værdi fra en kundes perspektiv. Nedenfor er 10 eksempler på trimmede fremstillings-KPI’er:

  1. Nedetidsfrekvens for maskiner – selvom den almindeligvis bruges som en fremstillingsmåling for at give et generelt øjebliksbillede af, hvordan driften klarer sig, tegner den ikke et fuldstændigt billede. Maskinnedetid er en kombination af både planlagt nedetid og ikke-planlagt nedetid. Nedetidsfrekvens for maskiner = Nedetidstimer/(nedetidstimer + driftstimer)
  2. Procentdel planlagt vedligeholdelse – denne produktionsmåling bruges til at analysere forholdet mellem planlagt vedligeholdelse og ikke-planlagt vedligeholdelse. Denne KPI er nyttig til at identificere, hvornår mere forebyggende vedligeholdelse er påkrævet for visse aktiver. PPM = (antal planlagte vedligeholdelsestimer * 100)/antal vedligeholdelsestimer i alt
  3. Nedetid til driftstid – denne fremstillingsmetrik kan bruges at måle effektiviteten af maskinvedligeholdelse og selve maskinen. Med effektiv forebyggende vedligeholdelse kan mængden af nedetid reduceres, hvilket skaber en mere optimal fremstillingsproces. Virksomheder stræber efter at reducere dette forhold så meget som muligt. Nedetid til driftstid = Nedetid/Driftstid
  4. Kapacitetsudnyttelse – denne produktions-KPI måler mængden af kapacitet, der udnyttes som en funktion af samlet kapacitet til rådighed. Ideelt set ønsker virksomheder, at dette tal skal være så højt som muligt, da det indikerer, at de udnytter deres produktionskapacitet bedre og maksimerer afkastet af deres aktiver. Denne måling kan også bruges af ledelsen, når de beslutter sig for, om de skal tage imod nye ordrer eller tilbyde leveringstid, da den giver et øjebliksbillede af tilgængelige ressourcer. Kapacitetsudnyttelse = Faktisk fabriksudnyttelse/Samlet produktionskapacitet
  5. Førstegangsudbytte – det er en af de mest fundamentale produktions-KPI’er. Den beregner procentdelen af produkter fremstillet i henhold til specifikation første gang gennem processen. Det betyder, at de ikke skal omarbejdes eller bliver til skrot. En højere FPY-frekvens er meget ønskelig for enhver virksomhed. Førstegangsudbyttefrekvens = Kvalitetsenheder/producerede enheder i alt
  6. Udnyttelsesgrad af udstyr (OEE) – denne nøgleresultatindikator betragtes som den vigtigste standard for måling af fremstillingsproduktivitet. Jo højere din OEE er, jo mere effektivt er dit udstyr. En score på 100 procent betyder, at du producerer 100 procent af tiden, med 100 procent kapacitet, med 100 procent udbytte (ingen defekte dele). OEE = Tilgængelighed * Ydelse * Kvalitet
  7. Fremstillingsomkostninger pr. enhed – det er meget vigtigt, at du kender de samlede omkostninger forbundet med at fremstille en produkt pr. enhed. Uden det ville du ikke kunne prissætte et produkt korrekt. Denne KPI tager højde for alle omkostninger forbundet med produktionen og dividerer omkostningerne med antallet af fremstillede enheder. Typiske omkostninger omfatter materialer, generalomkostninger, afskrivninger, arbejdskraft osv. Fremstillingsomkostninger pr. enhed = Samlede fremstillingsomkostninger/antal producerede enheder
  8. Varians for materialeudbytte – denne trimmede fremstillings-KPI tager den estimerede mængde materiale, der kræves til et produkt, og sammenligner det med mængden af materiale, der faktisk anvendes. Materialeudbyttevariation = Faktisk materialebrug / forventet materialebrug
  9. Vedligeholdelsesomkostninger pr. enhed – denne produktionsmåling overses ofte, da folk har en tendens til at betragte vedligeholdelsesomkostninger som en fast udgift. Den er dog en vigtig trimmet fremstillings-KPI at tage med i overvejelserne, når du forsøger at optimere effektiviteten. Denne beregning tager de samlede omkostninger til vedligeholdelse (både forebyggende og nødsituationer) og dividerer dem med antallet af producerede enheder i en bestemt tidsperiode. Vedligeholdelsesomkostninger pr. enhed = Samlede vedligeholdelsesomkostninger/antal producerede enheder
  10. Overtidsfrekvens – denne måling sammenligner mængden af overarbejde, der udføres af medarbejderne til antallet af standardtimer. Det hjælper med at identificere ineffektivitet i planlægning og/eller bemanding. Overtidsfrekvens (procent) = (overarbejdstimer * 100)/almindelige timer

Vi har dækket 20 forskellige eksempler på fremstillings-KPI nu, samt hvad det tager at lave din egen. Nu er det tid til at se på nogle bedste praksisser for datastyring.

Sådan holder du styr på dine KPI-data

Kvalitetskontrol og processtyring er ikke de mest spændende ting, der foregår i en produktionsvirksomhed , men de er rygraden i driften. Når virksomheder begynder at implementere deres nyoprettede KPI’er og målinger, holder de ofte styr på de indsamlede data ved hjælp af Excel (forhåbentlig er der ingen, der stadig kompilerer data ved hjælp af en regnskabsbog). Der er dog et par ting, du skal tage i betragtning, når du administrerer dine data:

  • Databeskyttelse og sikkerhed er afgørende. Hackere, der stjæler dine KPI-data, er sandsynligvis ikke en stor bekymring. Det er dog afgørende, at dine data er sikkerhedskopieret og ikke kan slettes ved et uheld.
  • Reducer mængden af duplikerede data. Opbevar ikke flere arbejdskopier af de samme data. Hav en arbejdskopi og en uændret sikkerhedskopi.
  • Sørg for, at dine KPI-data er let tilgængelige for dit team. Der er ikke noget værre end ikke at kunne udføre dit arbejde, fordi du ikke har adgang til de oplysninger, du har brug for.

Alle disse bekymringer kan faktisk afhjælpes ved at bruge en rapporteringsløsning. Her hos insightsoftware bygger vi brancheførende rapporteringssoftwareløsninger. Kom og se, hvordan vores KPI-dashboards kan hjælpe din virksomhed med at komme på forkant.

How to Compare KPI Reporting & BI Solutions

View Whitepaper Now

Strømline din rapportering med rapporteringssoftware til fremstilling

Uanset om din produktionsvirksomhed er stor eller lille, kan brug af et produktionsdashboard hjælpe med følgende rapporteringsprocesser:

  • Manuel håndtering af store datadumps er en ineffektiv proces. Et produktionsdashboard kan automatisk behandle indsamlede data og omdanne data til analyser og indblik.
  • Konsolidering af data til en central placering kan tage lang tid. Rapporteringssoftware til fremstilling giver virksomheder mulighed for at indtaste alle deres oplysninger på en enkelt, centraliseret placering.
  • Grænseflade med andre tjenester. Produktionsrapporteringsløsninger har over tid udviklet sig til at blive kraftfulde værktøjer. Enhver god business intelligence-software vil kunne forbinde med din foretrukne ERP-software.
  • Øjeblikkelige opdateringer lige ved hånden. Du behøver ikke længere bede nogen om at bringe dig ugentlige dataopdateringer fra forskellige segmenter af virksomheden. Alt, hvad du behøver, er kun et klik væk. Med en centraliseret database kan produktionsdashboards straks generere rapporter om ydeevne samt sende dig advarsler, når en KPI begynder ikke at levere de forventede resultater.

At have en produktionsrapporteringsløsning er et afgørende aspekt ved at drive en virksomhed i branchen. Centraliserede data med realtidsrapportering vil give enhver virksomhed den potentielle fordel, de skal bruge for at være foran deres konkurrenter. Det er dog vigtigt at huske, at KPI’er ikke bare kan indstilles og så glemmes. De vil kræve opdatering, efterhånden som din virksomhed vokser og udvider sig. Nogle gange er der målinger, som du ikke tænker på, når nogen siger fremstilling.

Flere eksempler på KPI’er, der bruges i fremstilling

Her er 10 yderligere fremstillings-KPI-målinger, der kan overraske dig:

  1. Levering til tiden – dette er mindre en resultatmåling, men ikke desto mindre en meget vigtig KPI i fremstillingssektoren. Du kan have den mest effektive produktionslinje i verden, men hvis du ikke kan levere til tiden, vil kunderne ikke have lyst til at arbejde med dig. Denne måling måler procentdelen af produkter leveret til tiden til kunderne. Levering til tiden = (antal enheder leveret til tiden * 100)/antal enheder leveret
  2. Incidensrate for sundhed og sikkerhed – i en ideel verden ville denne fremstillingsmåling ikke engang eksistere, fordi den ville være nul. Desværre er virkeligheden, at arbejdsulykker og farlige situationer forekommer. Denne måling overvåger antallet af hændelser eller næsten uheld over en given periode (normalt om året). Incidensrate for sundhed og sikkerhed = (Antal hændelser * 200.000)/antal timer arbejdet af alle medarbejdere
  3. Medarbejderomsætning – selvom denne måling er ikke produktionsspecifik, er den lige så vigtig som de andre KPI’er på denne liste. Medarbejderudskiftning har typisk en negativ konnotation forbundet med sig, men ikke al udskiftning er dårlig. Der kan være behov for en vis udskiftning for at fjerne dem, der leverer utilstrækkelige resultater og erstatte dem med nogen, der gør det bedre. Men at have for høj udskiftning kan føre til lavere moral. Personaleudskiftningsrate (%) = (Medarbejdere, der forlod stedet * 100)/gns. antal ansatte
  4. Hændelser/år – hvert land har regler for overholdelse af lovgivningen, som producenter skal følge, når de producerer deres produkter, uanset om det er sikkerhed, emissioner eller noget helt andet. Ikke alene er det vigtigt at registrere antallet af gange, en manglende overholdelse hændelse opstod, det er også god praksis at dokumentere årsagen til, hvorfor den opstod, og hvad løsningen var. Hændelser med manglende overholdelse = antal hændelser med manglende overholdelse/specificeret tidsrum (årligt)
  5. Kundereturneringer (afvisninger) – den er et klassisk eksempel på en KPI, der bruges i fremstillingen, og den bruges stadig den dag i dag af gode grunde. Det er bydende nødvendigt at holde styr på afkast. Denne måling beregner procentdelen af produkter, som kunder returnerer, fordi de har modtaget et dårligt produkt. Det er overflødigt at sige, at en virksomhed bør stræbe efter den lavest mulige procent. Kundereturrate = (antal returnerede produkter * 100)/antal afsendte produkter i alt
  6. Samlet fremstillingspris pr. enhed eksklusiv materialer – dette er en præstationsmåling, der forsøger at fastlægge de faste omkostninger forbundet med driften af en fabrik eller produktionslinje. Det er formentlig de omkostninger, som virksomheder kan kontrollere. TMC pr. enhed uden materialer = TMC pr. enhed – Materialeomkostninger pr. enhed
  7. Fremstillingsomkostninger som en procentdel af omsætning – Denne fremstillings-KPI vil hjælpe med at give indsigt i, hvor meget din virksomhed bruger på produktion i forhold til den samlede omsætning. Det er meget nyttige data at sammenligne med konkurrenter i samme sektor. Fremstillingsomkostninger som en procentdel af omsætning = samlede produktionsomkostninger/samlet omsætning
  8. Energiomkostninger pr. enhed – det er en ret finurlig fremstillings-KPI, som mange virksomheder har en tendens til at overse. Den kommer først rigtig i spil, når virksomheder finjusterer deres drift og forsøger at blive mere trimmede. Denne KPI tager det samlede energiforbrug over en periode og dividerer det med antallet af producerede enheder i den tidsramme. Energiomkostninger pr. enhed = samlede energiomkostninger/antal producerede enheder
  9. Arbejde i gang – denne produktions-KPI-måling måler værdien af delvist færdige produkter. Det hjælper produktionsvirksomheder med at forstå, hvor meget af deres arbejdskapital, der er bundet op i ufuldstændige produkter, og kan hjælpe med at identificere forsyningskædestyringsproblemer. Afslutning af arbejde i gang = Begyndende WIP + Fremstillingsomkostninger – Omkostninger for fremstillede varer
  10. Skrotprocent – det er en ret ligetil fremstillings-KPI. Den holder styr på antallet af produkter, der vurderes som skrot på grund af fabrikationsfejl, der ikke kan omarbejdes. Det giver virksomheder indblik i forholdet mellem produkter, der vurderes som skrot i en produktionskørsel, og hjælper med at identificere en ineffektiv proces. Skrotprocent = antal skrotenheder/antal enheder i alt

Tillykke! Du har nu lært de 30 bedste produktions-KPI’er til brug i din 2021-rapportering, hvordan du opretter dine egne KPI’er, det grundlæggende i KPI-databasestyring, og hvordan du kan strømline dine rapporteringsprocesser med en produktionsrapporteringsløsning såsom de løsninger, vi tilbyder hos insightsoftware.Det kan godt virke som en masse information at fordøje på én gang. Hvis du har spørgsmål eller er interesseret i at tale med en rapporterings- og KPI-ekspert, kontakt os her.

5 Things Not To Do When Choosing A Financial Reporting Tool Jet Resource D365 Finance And Ops

5 Things Not to do When Choosing a KPI Reporting Tool

Download Now:

The post 30 bedste fremstillings-KPI’er og målingseksempler for 2021-rapportering appeared first on insightsoftware.

]]>
https://insightsoftware.com/da/blog/30-manufacturing-kpis-and-metric-examples/feed/ 0
Top-down- vs. Bottom-up-planlægning https://insightsoftware.com/da/blog/top-down-vs-bottom-up-planning/ Thu, 15 Apr 2021 18:28:32 +0000 https://insightsoftware.com/blog/top-down-vs-bottom-up-planning/ Alle succesrige virksomheder har én vigtig egenskab til fælles: planlægning. For at starte og vedligeholde en profitabel forretning skal der implementeres omhyggelige og gennemtænkte strategier på tværs af alle divisioner. Top-down- og bottom-up-planlægning er to af de mest almindelige strategier, der findes i moderne virksomheder. Ved første øjekast ser top-down-planlægning og bottom-up-planlægning ud til at […]

The post Top-down- vs. Bottom-up-planlægning appeared first on insightsoftware.

]]>
Alle succesrige virksomheder har én vigtig egenskab til fælles: planlægning. For at starte og vedligeholde en profitabel forretning skal der implementeres omhyggelige og gennemtænkte strategier på tværs af alle divisioner. Top-down- og bottom-up-planlægning er to af de mest almindelige strategier, der findes i moderne virksomheder.

Ved første øjekast ser top-down-planlægning og bottom-up-planlægning ud til at være modsætninger. Top-down-planlægning har til formål at tage en virksomhed fra generelle bestræbelser til specifikke mål, hvorimod bottom-up-planlægning er en taktik, der synkroniserer specifikke mål til en generel ramme. Men som du vil se i denne artikel, går disse to modsatrettede strategier ofte hånd i hånd i praktiske anvendelser.

Det kunne være overvældende at vælge den rigtige planlægningstilgang, især for en ny virksomhed. insightsoftware leverer en fremragende løsning, der inkorporerer økonomisk, driftsmæssig og menneskelig planlægning i en enkelt brugergrænseflade. Denne planlægningssoftware strækker sig ud over direktørens kontor og giver enhver beslutningstager mulighed for positivt at påvirke virksomhedens retning. Som du vil lære i denne artikel, skal der være buy-in fra medarbejderne for at en plan kan blive gennemført med succes.

Top-down-planlægning

Som navnet antyder, top-down strategisk planlægning starter fra toppen af virksomhedens hierarki. Ledelsen udvikler en altomfattende ramme, der inkluderer mål, der er afgørende for virksomhedens succes. Disse mål kommunikeres derefter ned i kommandokæden og former arbejdsgangen i hver afdeling. Det er overladt til frontlinjemedarbejderne at udvikle detaljerne om, hvordan man opnår målet.

Top-down-planlægning tager markedsøkonomi i betragtning, og den bekymrer sig ikke om detaljerne om at nå målene. I top-down strategisk planlægning er målene sat til at adressere det større billede og langsigtede planer for virksomheden.

Bottom-up-planlægning

Bottom-up strategisk planlægning starter fra medarbejderne på frontlinjen. I stedet for at blive kommunikeret ned fra ledelsen, kommunikeres mål op fra de enkelte afdelinger. Hver division får mulighed for at identificere sit potentiale for vækst. Filosofien bag denne metode er, at hver sektor kender deres arbejdsgang bedst og kan udvikle mere meningsfulde og opnåelige mål. De mål, der kommunikeres op til ledelsen, analyseres af lederne og omdannes til en sammenhængende plan for hele virksomheden.

Bottom-up-planlægning tager mikroøkonomien i hver del af virksomheden i betragtning. Målene er sat til at imødekomme de nuværende og fremtidige krav fra hver division. Bottom-up strategisk planlægning begrænser ikke de enkelte arbejdere med abstrakte og immaterielle mål for hele virksomheden. Den fokuserer på at give hver afdeling af organisationen mulighed for at definere, hvordan de ønsker at komme videre.

Det er en langvarig og kedelig procedure at finde ud af, hvilken planlægningsmetode der fungerer bedst for en virksomhed eller et marked. insightsoftwares samarbejdsbaserede og effektive løsninger har til formål at gøre denne proces lettere.

Selvom top-down- og bottom-up-planlægning er meget forskellige metoder, spiller de begge afgørende roller i en virksomheds vækst. Top-down strategisk planlægning anvendes ofte på virksomheder, der er i deres tidlige stadier, mens bottom-up strategisk planlægning typisk implementeres i etablerede virksomheder. Top-down-tilgangen styrer en virksomhed i en generel retning, som markedet efterspørger, mens bottom-up-tilgangen giver en detaljeret retningslinje for hvert tandhjul i maskinen.

Denne artikel er ikke skrevet for at sætte én strategi op imod den anden. Det handler ikke om top-down- vs bottom-up-planlægning, men om hvordan en virksomhed kan udnytte begge strategier på det rigtige tidspunkt til at være førende blandt sine konkurrenter.

Integrated Continuous Planning Resource Center

View Now

Top-down- og bottom-up-planlægning har begge fordele og ulemper. Det er op til virksomhedsledere at beslutte, hvilken planlægningsstil der fungerer bedst for virksomheden. Her fremhæver vi et par vigtige fordele og ulemper ved hver strategi:

Fordele og ulemper ved top-down-planlægning

En af de vigtigste fordele ved top-down-planlægning er, at mål kan sættes hurtigt for hele virksomheden. Der er ingen spildtid på at analysere hver afdelings præstationer, og ledelsen kan hurtigt implementere virksomhedens mål.

En af de andre bemærkelsesværdige fordele ved top-down-planlægning er, at dens mål er globale. Fordi direktiverne kommer fra lederen af organisationen, sendes der en sammenhængende og ensartet besked til alle afdelinger. Det betyder, at der ikke kræves en ekstra indsats for at tilpasse hver afdelings bestræbelser.

Men top-down strategisk planlægning har også sine ulemper. Selvom denne metode er inkluderende og hurtig at implementere, bliver virksomhedens mål måske ikke accepteret af ledere i alle afdelinger. Beslutningstagere bør ikke blive overrasket over at opdage, at top-down-planlægning ikke giver de forventede resultater i alle afdelinger.

Fordele og ulemper ved Bottom-up-planlægning

En af de største fordele ved Bottom-up-planlægning er, at fordi den genereres på afdelingsniveau, resulterer den i en højere engagementsrate fra medarbejderne. I bottom-up-planlægning er hver nøgleresultatindikator (KPI) blevet omhyggeligt udformet for at hjælpe afdelinger med at nå deres potentiale. I denne tilgang føler medarbejderne mere kontrol over fremtiden for deres job.

En af de andre væsentlige fordele ved bottom-up-planlægning er, at implementeringen af mål har en højere succesrate. I denne planlægningsstil samarbejder hver afdeling inden for sig selv for at skabe meningsfulde mål. Det skaber et miljø, hvor den enkelte medarbejder føler mere ansvar for at nå målene, der er større chance for, at målene nås, og de ønskede resultater opnås. Derudover kræves der ingen ekstra indsats af hver afdeling for at omdanne et globalt mål til meningsfulde KPI’er.

Det er dog værd at bemærke, at i lighed med top-down-planlægning har bottom-up strategisk planlægning også sine ulemper. Fordi målene er fastsat af hver undersektion af organisationen, vil ledelsen skulle arbejde hårdere for at samle hver tilgang til en enkelt virksomhedsdækkende besked.

Mange virksomheder kæmper for at holde kursen efter den indledende målsætning; det er almindeligt at definere et mål og komme videre. Men mål kræver pleje. Kursændringer baseret på nye data er afgørende for succes. insightsoftware leverer altomfattende planlægningsløsninger, der sikrer en hurtig reaktion på eksterne og interne ændringer.

6 Best Practices for Continuous Planning

Learn More

Eksempler på top-down- vs. bottom-up-planlægning

Lad os bruge en simpel analogi for bedre at forstå top-down og bottom-up planlægning: madlavning. Hvordan beslutter du, hvad du skal lave til aften?

I et top-down-planlægningsscenarie har du en ernæringsplan. Din diætist har givet dig vejledning om, hvor meget protein, fedt og kulhydrater du skal indtage. Det er et vigtigt, men generelt mål. Selvom det giver dig en retningslinje, mangler det detaljer. Hvilke råvarer skal du købe? Hvilke opskrifter skal du følge?

I et bottom-up-planlægningsscenarie har du ikke en ernæringsplan. Så før hvert måltid starter du ved dit køleskab og spisekammer. Du vurderer, hvad du har på lager eller tilgængeligt for dig fra en nærliggende købmand. Ud fra disse oplysninger udvikler du en madplan. Men er det et sundt måltid? Spiser du nok af hver fødevaregruppe?

Du kan se, at ingen af disse planer er fuldstændige, når de står alene. Men hvad nu hvis vi samlede de to begreber? Hvad hvis du, når du vurderede varerne i dit køleskab, overvejede, hvilken fødevaregruppe hver enkelt vare tilhørte? Denne tilgang vil give dig mulighed for at tilberede et måltid, der følger diætistens retningslinjer, mens der tages højde for tilgængelighed. Det er den perfekte løsning!

Denne nye planlægningsstrategi kaldes en modstrømsprocedure. Vi vil diskutere denne nye metode i detaljer i slutningen af det næste eksempel.

Lad os udforske et eksempel i detailsektoren: en detailkæde, der sælger børnetøj. I en top-down-planlægningstilgang identificerer detailkædeejeren, efter omhyggelig analyse af virksomhedsdækkende salgsdata, virksomhedens bedst sælgende vare: overalls til børn. Den sætter derefter måltal for salg af denne vare baseret på forventet efterspørgsel. Dette mål kommunikeres derefter til hver region og afdeling.

I en bottom-up-planlægningstilgang sætter hver afdeling deres egne mål. En afdeling i Nordamerika sætter mål for deres bedst sælgende vare, som er overalls. En anden afdeling i Centraleuropa sætter deres mål for at minimere materialespild. I bottom-up-planlægningsmetoden er detaljerne for hvert mål meget mere definerede. Det betyder, at den nordamerikanske afdeling vil sætte delmål om at sælge et vist antal overalls i en bestemt størrelse, og den centraleuropæiske afdeling vil opstille delmål for at optimere indkøb og materialebearbejdning. Disse mål og delmål kommunikeres til detailkædens ejer og udvikles til et globalt og generisk mål – maksimering af profit.

Begge strategier kan føre til succes; de bedste resultater opnås dog, når de to metoder kombineres i en modstrømsprocedure. I dette eksempel ville en modstrømsprocedure betyde, at alle filialer vil have et fælles mål kommunikeret fra toppen – maksimere profit ved salg af overalls – men detaljerne i dette mål bestemmes af hver filial. Det betyder, at den nordamerikanske og centraleuropæiske afdeling vil have forskellige målværdier for antal solgte overalls. Salgsmålet vil afhænge af krav fra hver region. I denne model er den nordamerikanske filial fri til at bruge nye markedsføringstaktikker til at øge det samlede salg i en række forskellige størrelser, og den centraleuropæiske filial vil have mulighed for at øge sin fortjenstmargen ved at reducere materialespild. I dette scenarie spiller begge grene en effektiv rolle i virksomhedens makroramme, mens de bevarer autonomi.

Modstrømsprocedure

Modstrømsprocedure kombinerer de bedste kvaliteter ved hver planlægningsmetode for at skabe et mere gennemførligt mål. I denne tilgang er rammerne sat fra toppen, men de evalueres af hver division og revideres til en trin-for-trin-plan. Med andre ord – målene defineret af ledelsen bliver forfinet af frontlinjeafdelinger.

De vigtigste fordele ved modstrømsmetoden er:

  1. Medarbejdere føler sig mere forbundet med virksomhedens mål.
  2. Mål er mere opnåelige og i overensstemmelse med virksomhedens muligheder.
  3. Mål er mere koordineret på tværs af divisioner.

Hos insightsoftware forstår vi, at ikke to organisationer er ens. Enhver planlægningsstrategi, der er fremhævet i denne artikel, vil kræve tid og kræfter for at producere ønskværdige resultater. insightsoftwares budget- og planlægningsværktøj, som tilbyder en samarbejdsbaseret og integreret løsning, kan reducere den tid, det tager at udvikle og implementere en planlægningsstrategi markant. Hvis du er interesseret i at tale med en af vores budget- og planlægningsspecialister, så kontakt os her.

4 Things To Look For In A Financial Planning Solution

4 Things to Look for in a Financial Planning Solution

Download Now:

The post Top-down- vs. Bottom-up-planlægning appeared first on insightsoftware.

]]>
11 eksempler på og skabeloner for finansielle modeller for 2021 https://insightsoftware.com/da/blog/11-financial-model-examples-and-templates/ https://insightsoftware.com/da/blog/11-financial-model-examples-and-templates/#respond Mon, 05 Apr 2021 21:03:57 +0000 https://insightsoftware.com/blog/11-financial-model-examples-and-templates/ Virksomheder bruger aktivt finansiel modellering til at vejlede deres finansielle planlægning og strategiske beslutningstagning. Finansielle modeller tilbyder datadrevet, kvantitativ analyse, der fortæller dig, hvor din virksomhed står, og hvor den er på vej hen. Når det er sagt, kan én model ikke klare det hele. Som finansekspert har du brug for forskellige typer af finansiel […]

The post 11 eksempler på og skabeloner for finansielle modeller for 2021 appeared first on insightsoftware.

]]>
Virksomheder bruger aktivt finansiel modellering til at vejlede deres finansielle planlægning og strategiske beslutningstagning. Finansielle modeller tilbyder datadrevet, kvantitativ analyse, der fortæller dig, hvor din virksomhed står, og hvor den er på vej hen.

Når det er sagt, kan én model ikke klare det hele. Som finansekspert har du brug for forskellige typer af finansiel analyse og modellering til forskellige situationer. Dette opslag vil føre dig gennem det grundlæggende i finansiel modellering og give dig elleve eksempler på finansiel modellering, som du kan bruge til at evaluere virksomhedens beslutninger fra et finansielt perspektiv. 

Hvad er finansiel modellering?

Finansiel modellering involverer kombination af vigtige regnskabs-, finans- og forretningsmålinger for at opbygge en abstrakt repræsentation eller model af en virksomheds finansielle situation. Denne øvelse hjælper en virksomhed med at visualisere sin nuværende finansielle stilling og forudsige fremtidige finansielle resultater.

Finansiel modellering kan være vældig praktisk i en række situationer. Det kan hjælpe med at informere om investeringsbeslutninger, værdipapirpriser og planer for virksomhedstransaktioner såsom fusioner, opkøb og frasalg. 

Men den mest almindelige brug af en finansiel model er til at træffe driftsmæssige forretningsbeslutninger og udføre finansielle analyser. Ledere bruger typisk finansielle modeller til at træffe beslutninger vedrørende:

  • Budgettering og prognose
  • Organisk forretningsvækst
  • Vurdering af virksomheden
  • Rejsning af kapital i form af gæld eller egenkapital
  • Erhvervelse af nye aktiver eller andre virksomheder
  • Prioritering af projekter
  • Fordeling af organisationens finansielle ressourcer
  • Afhændelse eller salg af aktiver og forretningsenheder
  • Risikostyring

Det kan godt føles som et overvældende antal emner, der kræver finansielle modeller; dog har de fleste etablerede virksomheder taget sig tid til at oprette Excel-skabeloner til finansiel modellering, der fremskynder beslutningsprocessen. Men det rejser så spørgsmålet – hvem udvikler alle disse finansielle modelskabeloner? 

Hvem bygger finansielle modeller?

Med så bred en anvendelse skabes og bruges finansielle modeller af mange forskellige typer af finansielle fagfolk, bl.a. men ikke begrænset til:

  • Revisorer
  • Virksomhedsudviklingsanalytikere
  • Investeringsbankfolk
  • Aktieanalytikere

Men i sammenhæng med den moderne virksomhed er det mest sandsynligt, at de involverede i finansiel planlægning og analyse (FP&A) bygger og bruger finansielle modeller, der styrer retningen for virksomheden.

FP&A-teamet spiller en afgørende rolle på CFO’ens kontor. De er ansvarlige for virksomhedens finansielle planlægning. Det betyder, at FP’en og de personer, der opretter budgettet og udfører finansielle prognoser, er for at hjælpe CFO’en og andre medlemmer af den øverste ledelse med at forstå virksomhedens finansielle situation.

Udover budgettering og prognoser har FP&A-teamet også til opgave at støtte beslutningstagning og særlige projekter såsom markedsundersøgelser og procesoptimering.

Finansiel modellering gør dig til en mere strategisk analytiker

Virksomheder, der opererer i det enogtyvende århundrede, står over for et nyt sæt unikke udfordringer. Vi lever nu i en global økonomi, der er formet af accelererende innovationer inden for teknologi. Som et resultat heraf skal virksomheder være agile – klar til at træffe hurtige, strategiske beslutninger baseret på de seneste indkommende data – hvis de håber på at lykkes.

Og som finansiel planlægger og analytiker har du mulighed for direkte at påvirke din virksomheds aktiekurs. Bare tag et kig på rollen som FP&A-teamet.

For at forudsige en virksomheds økonomi skal du have en dyb forståelse af både virksomhedens historiske præstation samt nøgletendenser og antagelser, der kan påvirke dets fremtidige resultater. Dette kræver også en forståelse af forretningsdrift og regnskab.

FP&A-teams besøger ofte næsten alle teams i en organisation, inklusive finans og regnskab, salg, marketing, drift og ledelsesteams. I denne forstand fungerer FP&A-teamet som et centralt knudepunkt i virksomheden, der forbinder og videresender information mellem det udøvende og operationelle team.

Men for at spille din rolle – og spille den godt – er finansiel modellering helt afgørende. Det er sandsynligvis det vigtigste våben i dit arsenal. Finansiel modellering er det, der giver dig de indblik, du skal bruge for at træffe datadrevne beslutninger for din virksomhed.

Opbygning af en finansiel model

Hvordan bygger du så en finansiel model? Mange finanseksperter vælger at bygge deres egne finansielle modeller fra bunden ved hjælp af Excel. Det er ikke nogen nem opgave at opbygge en finansiel model på denne måde. Du skal lære nogle grundlæggende Excel-tip og -tricks såsom at bruge tastaturgenveje for at øge din effektivitet. Og en lille smule programmeringsviden skader heller ikke. Visual Basic for Applications (VBA) er det programmeringssprog, der typisk bruges til Excel og andre Microsoft Office-programmer.

Men at opbygge en nyttig økonomisk model kræver mere end at tilslutte og bearbejde data og ligninger. Du skal også tænke på din models formatering, layout og design. For eksempel kan adskillelse af input (historiske data og antagelser) fra output (beregninger) hjælpe dig med at undgå inputfejl og gøre det nemmere at scanne for fejl. Og et godt udtænkt og intuitivt design vil hjælpe med at fremhæve hovedbudskabet og de vigtigste ting ved din model.

11 eksempler på finansiel modellering

Finansiel modellering er et vigtigt værktøj. Men én størrelse passer ikke til alle, når det kommer til finansiel planlægning.

Du skal designe din model med et specifikt spørgsmål i tankerne. Der er forskellige typer modeller, som FP&A-teams kan bruge afhængigt af det problem, de forsøger at løse. Lad os tage et kig på denne udvalgte liste over eksempler på finansiel modellering:

1. Finansiel model med tre opgørelser

Den finansielle model med tre opgørelser integrerer og forudsiger en virksomheds tre årsregnskaber – resultatopgørelsen, balancen og cash flow-opgørelsen – ind i fremtiden.

Tre opgørelser-modellen repræsenterer det grundlæggende, når det kommer til finansiel modellering. Denne model fungerer som en standard, der giver et omfattende overblik over virksomhedens finansielle historik, nuværende status og fremtidige resultater.

Den gør det muligt at opstille præcise prognoser. Den finansielle model med tre opgørelser giver dig mulighed for at udforske, hvordan din virksomhed vil præstere under flere omstændigheder og visualisere, hvordan forskellige beslutninger kan interagere for at påvirke virksomhedens fremtid.

2. M&A-model

Fusions- og opkøbsmodellen (M&A) beregner virkningen af en fusion eller opkøb på indtjeningen pr. aktie (EPS) i det nystiftede selskab. Denne værdi kan så sammenlignes med virksomhedens nuværende EPS. M&A-modellen er nyttig til at hjælpe en virksomhed med at beslutte, om en potentiel fusion eller opkøb vil være gavnlig for virksomhedens bundlinje.

Hvis M&A-modellen viser en stigning i EPS, anses transaktionen for at være tiltagende, hvilket betyder, at den bør resultere i vækst. Men hvis M&A-modellen viser et fald i EPS, betragtes transaktionen som udvandende, hvilket betyder, at den vil reducere virksomhedens værdi. Der kan nemt findes et eksempel på en M&A finansiel model til Excel med en hurtig Google-søgning.

3. Prognosemodeller

Prognoser er en af de vigtigste opgaver, som FP&A-afdelingen tager sig af regelmæssigt. De bruges typisk til at forudsige fremtidige indtægter, udgifter og kapitalomkostninger. Finansielle modeller, der bruges til prognoser, sammenlignes ofte med det faktiske budget for at gennemgå ydeevnen i retrospekt. Her er fire eksempler på finansielle modeller, der bruges til prognoser: 

Lineære model: Dette er den enkleste prognosemodel, der findes. Den gør brug af historiske data til at vurdere, hvad der vil ske i fremtiden. Hvis din virksomhed for eksempel har oplevet en årlig stigning på 4 % i omsætning i de sidste tre år, vil den lineære model forudsige en årlig stigning på 4 % for det følgende år.

Model med glidende gennemsnit: Dette er endnu en simpel prognosemodel, der nemt kan oprettes i Excel. Dens styrke ligger dog i dens evne til at udglatte data. Typisk bruger virksomheder modellen med glidende gennemsnit til at evaluere præstationer på månedsbasis og gør brug af tre-måneders og fem-måneders glidende gennemsnit.

Lineær regressionsmodel: Hvis du skulle beregne en lineær regressionslinje i hånden, ville det tage temmelig lang tid og ikke være besværet værd. Heldigvis kan Excel lave lineær regression for dig. Denne prognosemetode bruges bedst til at sammenligne forholdet mellem to forskellige variabler. Et almindeligt eksempel er reklamebudget og -indtægter. Hvis dit annoncebudget stiger, kan du forvente, at din omsætning vil stige. En lineær regressionsmodel hjælper dig med at bestemme nøjagtigt, hvordan annoncering og omsætning korrelerer med hinanden, hvilket kan bruges til prognoser.

Tidsseriemodel: Dette er sandsynligvis den mest komplicerede metode til at lave prognoser på vores liste. Tidsseriemodellering forsøger at identificere mønstre i historiske data og bruger disse mønstre til prognoser. De fleste moderne tilgange til tidsserieprognoser gør brug af maskinlæring eller specialiseret software såsom Tidemark

4. DCF-model

En finansanalytiker kan vælge modellen diskonteret cash flow (DCF), når de har brug for en måde at bestemme værdiansættelsen på. En af de vigtigste egenskaber ved DCF-modellen er, at den beregner den aktuelle værdi, mens den tager højde for forudsigelser for, hvor mange penge noget vil tjene i fremtiden.

DCF-modellen kan bruges til at værdiansætte en hel virksomhed, men du kan også bruge denne model til at værdiansætte:

  • Aktier i en virksomhed
  • Et projekt eller en investering i en virksomhed
  • Et omkostningsbesparende initiativ i en virksomhed
  • Alt, der har en indvirkning på cash flow

Det skal bemærkes, at mens den finansielle DCF-model kan bruges som en selvstændigt værktøj til værdiansættelser, kan den også bruges sammen med andre værdiansættelsesmålinger i mere omfattende modeller. For eksempel vil kapitalbudgetteringsmodellen, som vi taler om senere i dette indlæg, gøre brug af DCF-modellen til nogle af dens målinger.

5. CCA-model

Modellen komparativ analyse af virksomheder (CCA) er en anden måde, en virksomhed kan beregne sin værdi på. Det er en mere grundlæggende værdiansættelsesmetode end DCF-modellen.

CCA-finansmodellen er baseret på den antagelse, at lignende virksomheder vil have lignende værdiansættelsesmultipler. Den bruger målinger fra andre virksomheder med lignende størrelser og aktiviteter i samme branche. Her er en liste over de mest anvendte værdiansættelsesmultipler: 

  • EV/S – Omsætningsbaseret værdiansættelse
  • P/E – Pris til indkomst
  • P/B – Pris til bogført værdi
  • P/S – Pris til salg

Du kan også downloade et gratis CCA-eksempel på finansiel model til Excel her.

Selvom denne finansielle modelleringsmetode kan give dig et skøn over værdien af din virksomhed, er den ikke almægtig. Der er ofte tilfælde, hvor en virksomheds værdiansættelse ikke kan udtrækkes udelukkende fra deres finansielle data. De er dog et meget godt udgangspunkt for at opbygge en grundlæggende vurdering.

Hvis du leder efter flere eksempel på finansielle modeller i Excel, har insightsoftware et stort antal eksempelrapporter, som du kan downloade. Nogle af disse vil kunne hjælpe dig med din CCA-modellering.

6. Styring af aktiver og passiver (ALM)

Finansielle modeller for aktiver og passiver bruges primært af finansielle institutioner (banker og forsikringsselskaber) og pensionsfonde (private eller offentlige) til at administrere deres finansielle mål. For eksempel skal pensionsfonde kunne betale pensionister under alle finansielle forhold, herunder en krise som 2008. Dette opnås gennem grundige risikostyringsstrategier, der løbende revideres. De fleste pensionsfonde foretager en omfattende gennemgang hvert tredje til femte år. I løbet af denne proces bruger de finansiel analyse og modellering til at justere deres strategier for styring af aktiver og passiver for at reducere porteføljens følsomhed over for finansielle forhold, renteændringer og udenlandske valutakurser.

ALM-strategier anvendes også af FP&A-afdelingerne i store virksomheder og konglomerater. Disse finansielle planlægningsmodeller bruges til at sikre, at virksomheden forbliver solvent i de værste finansielle situationer.

7. Summen-af-delene-modellen

Den finansielle model summen-af-delene giver store konglomeratorganisationer med mange divisioner mulighed for at forenkle deres værdiansættelse. Som navnet antyder, værdiansætter summen af delene-modellen hver forretningsenhed, division eller datterselskab separat og lægger dem derefter alle sammen.

Dette kan nogle gange gøre det svært for FP&A-afdelingen, da de skal indsamle finansielle data fra flere enheder og kompilere dem til en enkelt model. Det er her, standardiserede Excel-skabeloner til finansiel modellering eller specialiseret rapporteringssoftware virkelig hjælper.

I de fleste store konglomerater opvejer fordelene ved at bruge sum-of-the-parts-modellerne stærkt den ekstra indsats, der kræves. Denne finansielle model er et nyttigt værktøj til at bestemme værdien af en virksomheds divisioner i tilfælde af, at en bliver solgt fra eller udskilt til en separat virksomhed.

8. Capital Budgeting Model

Hvert år får FP&A-afdelingen til opgave at hjælpe med at oprette det årlige budget. Nogle mennesker ser dette som en ekstremt smertefuld proces på grund af al den finjustering, der er involveret. Men en ordentlig årlig finansiel planlægningsmodel, der gør brug af kvartalstal og prognoser, kan i høj grad fremskynde processen. Fordi så mange virksomheder gennemgår denne proces hvert år, har insightsoftware udviklet en budgetteringssoftwareløsning for at strømline processen.

De fleste store virksomheder vil have en finansiel planlægningsmodel i Excel eller en budgetteringssoftwareløsning, som de vil bruge til at evaluere potentielle projekter, før de vælger at forfølge dem. Denne finansielle analyse og modellering vil variere fra virksomhed til virksomhed, men vil næsten altid gøre brug af nettonutidsværdien (NPV), intern rente (IRR) og tilbagebetalingsperiodeberegninger. Disse tre finansielle resultatmålinger bruges bedst, når en virksomhed har flere potentielle projekter, men kun kan vælge et eller to af dem.

Vi vil ikke gå i detaljer med disse målinger eller hvordan de er modelleret, men ideelt set ønsker du, at NPV skal være større end nul, IRR skal være så stor som muligt, og tilbagebetalingsperioden skal være så kort som muligt. Hvis du vil lære mere om disse finansielle evalueringsmålinger, kan du tjekke vores finansielle målinger. Det vil give dig de ligninger, der er nødvendige for hver beregning. Du kan også finde et simpelt eksempel på en NPV og IRR finansiel model her

9. IPO-model

Dette er måske ikke en finansiel model, som din FP&A-afdeling har brug for at kende, men de bør være opmærksomme på dens eksistens. Typisk har investeringsbanker på Wall Street adgang til finansielle modelskabeloner, der er bygget specifikt til prisfastsættelse af børsnoteringer.

IPO-prismodellen har flere forskellige komponenter, som den inkorporerer. For eksempel vil den gøre brug af komparativ analyse af virksomheder, hvor man ser på deres P/E i forhold til sammenlignelige virksomheder i branchen. For tech-virksomheder på vej op, der endnu ikke har opnået overskud, vil investeringsbankfolk se på potentielle estimater for årlig vækst. Denne model tager også højde for tidligere fundingrundevurderinger, og hvilken aktiekurs der ville være attraktiv for institutionelle investorer, der abonnerer på børsnoteringen.

10. LBO-model

Den gearede opkøbsmodel (LBO) bruges til at analysere et opkøb, der hovedsageligt finansierer omkostningerne med gæld. Hvor meget gæld? Typisk er en lånefinansieret virksomhedsovertagelse 90 % gæld og 10 % egenkapital. På grund af denne utroligt høje gæld i forhold til egenkapital er de obligationer, der udstedes, ikke investment grade – altså junkbonds. Nogle mennesker anser LBO’er for at være et utroligt aggressivt og risikabelt træk, men med stor risiko følger stor belønning.    

LBO-modellen giver den købende virksomhed mulighed for at evaluere transaktionen korrekt, så den kan tjene det højest mulige risikojusterede interne afkast (IRR). Som en tommelfingerregel vil de fleste virksomheder kun overveje en LBO, når IRR er over 30 %, da det er det punkt, hvor udsigten til succes bliver attraktiv.

11. Model til prisfastsættelse af optioner

De fleste FP&A-afdelinger vil ikke se på modellen til prisfastsættelse af optioner, medmindre de på en eller anden måde er involveret i en virksomhed, der specifikt handler/holder derivater. Modeller til prisfastsættelse af optioner bruges typisk af prisstillere og værdipapirhandlere, der ønsker at opnå profit eller afdække risiko. Disse finansielle modeller bruges til at tildele en pris (premium) for optionskontrakten baseret på statistik og sandsynlighed (dvs. hvor sandsynligt optionen vil være “in-the-money” ved udløb).

Der er flere forskellige finansielle modeller, der kan bruges til at prissætte optionskontrakter. De mest brugte modeller er Black-Scholes-, binomial tree- og Monte-Carlo-simuleringer. Det er ikke svært at lave finansielle modelskabeloner til dem, hvis du har god matematikforståelse og noget Excel-kendskab. Faktisk kan du finde de fleste af disse finansielle modeleksempler til Excel med en hurtig Google-søgning. 

Nu hvor du er bekendt med de bedste finansielle modeller, du kan bruge, når du tager datadrevne beslutninger, så lad os tage et kig på de bedste finansielle modelleringsværktøjer, der er tilgængelige.  

4 Things To Look For In A Financial Planning Solution

4 Things to Look for in a Financial Planning Solution

Download Now:

Bedste finansielle modelleringsværktøjer i 2021

Finansiel modellering repræsenterer et nøgleværktøj for din virksomheds FP&A-team. En god finansiel model giver dig mulighed for at se det større billede og træffe strategiske beslutninger baseret på de mest opdaterede data. Der er dog ingen ensartet løsning, når det kommer til finansiel modellering. Forskellige situationer kræver forskellige typer modeller. På grund af dette ser du ofte FP&A-teams med mapper fyldt med Excel-projektmapper. Hver Excel-projektmappe repræsenterer et forskelligt økonomisk modelleringsværktøj til en specifik applikation.  

Der er selvfølgelig nogle mangler ved at bruge Excel til finansiel modellering. Mangler såsom: er alle disse projektmapper brugervenlige? Oprettede én person alle Excel-skabelonerne til finansiel modellering? Hvad sker der, hvis de forlader virksomheden? Misforstå os ikke – vi elsker Excel, men vi elsker også robuste finansielle modeller, som du ikke skal bruge dagevis på at oprette. 

Det er her, software til finansiel modellering kommer ind i billedet. Avanceret finansiel planlægningsmodelleringssoftware som Tidemark kan hjælpe dig med at tage knirkearbejdet ud af modelbygningen. Tidemark giver din finansielle planlægningsproces hastighed, smidighed, nøjagtighed og automatisering. På den måde kan du bruge mindre tid på at rode med formler i Excel og mere tid på at tænke strategisk over din virksomheds næste skridt.

The post 11 eksempler på og skabeloner for finansielle modeller for 2021 appeared first on insightsoftware.

]]>
https://insightsoftware.com/da/blog/11-financial-model-examples-and-templates/feed/ 0
Top 35+ finansielle KPI’er og målingseksempler for 2022-rapportering https://insightsoftware.com/da/blog/35-finance-kpis-and-metric-examples/ https://insightsoftware.com/da/blog/35-finance-kpis-and-metric-examples/#respond Tue, 12 Jan 2021 08:43:03 +0000 https://insightsoftware.com/blog/35-finance-kpis-and-metric-examples/ Hvad er en finansiel KPI? En finansiel nøgleresultatindikator (på engelsk Key Performance Indicator eller KPI) eller måling, er et kvantificerbart mål, som en virksomhed bruger til at måle sin finansielle præstation over tid. Finansielle KPI’er bruges til at hjælpe med at bestemme en virksomheds operationelle resultater fra et finansielt perspektiv, ofte sammenlignet med deres konkurrenters […]

The post Top 35+ finansielle KPI’er og målingseksempler for 2022-rapportering appeared first on insightsoftware.

]]>
Hvad er en finansiel KPI?

En finansiel nøgleresultatindikator (på engelsk Key Performance Indicator eller KPI) eller måling, er et kvantificerbart mål, som en virksomhed bruger til at måle sin finansielle præstation over tid. Finansielle KPI’er bruges til at hjælpe med at bestemme en virksomheds operationelle resultater fra et finansielt perspektiv, ofte sammenlignet med deres konkurrenters i samme sektor.

I henhold til moderne rapporteringsstandarder er virksomheder formelt forpligtet til at præsentere deres finansielle data i følgende opgørelser: saldo, resultatopgørelse og cash flow-opgørelse. Disse tre opgørelser er datarige og fulde af finansielle målinger. Det er dog ikke alle finansielle resultatindikatorer, der vises direkte i standardrapporteringen, og nogle kræver en vis beregning. Dette indlæg vil gennemgå både følgende eksplicitte og implicitte finansielle KPI’er, som du bør være opmærksom på, hvordan de beregnes, og hvordan finansiel rapporteringssoftware kan hjælpe med at forenkle denne proces for din finansafdeling:

Driftsmæssigt cash flow Kreditoromsætning Indtjening pr. aktie
Uudnyttet frit cash flow Kontantkonverteringscyklus Pris-til-indtjening pr. aktie-forhold
Udnyttet cash flow Afkast af aktiver Bogført værdi pr. aktie
Nettonutidsværdi Egenkapitalafkast Værdiforhold mellem pris og bogføringsværdi
Fremtidig værdi Investeringsafkast Pris-til-salg-forhold
Break Even-punkt Gæld-til-aktiver-forhold Pris-til-cash flowsforhold
Tilbagebetalingsperiode Samlet gæld-til-egenkapital-forhold Gennemsnitlig årlig vækstrate
Tilbagediskonteret tilbagebetalingsperiode Grad af finansiel udnyttelse Sammensat gennemsnitlig vækstrate
Internt afkast Rentedækningsforhold Antal solgte iPhones
Arbejdskapital Bruttoavancemargin Antal månedlige aktive brugere
Quick Ratio Overskudsmargin Gennemsnitlig omsætning pr. bruger
Aktuelt forhold Netto overskudsmargin Antal nye abonnenter

 

How to Build Useful KPI Dashboards

View Guide Now

De grundlæggende finansielle KPI’er og målinger – cash flow

Når man ser på finansielle målinger for enhver virksomhed, er cash flow-opgørelser det første sted, vi synes, folk bør kigge. Cash flow er enormt vigtig. Uden det kan du ikke rigtig drive en bæredygtig forretning. Se disse ni eksempler på finansielle KPI’er for cash flow for at komme i gang:

Operating Cash Flow KPI

  1. Driftsmæssigt cash flow – dette er en af de mest fundamentale finansielle målinger, der findes. Det bør være det første, du kigger efter på cash flow-opgørelsen. Denne finansielle nøglemåling giver et øjebliksbillede af din virksomheds finansielle sundhed ved at måle mængden af kontanter, der genereres af normal forretningsdrift. Et positivt driftslikviditet vil give virksomheden mulighed for at bruge penge på at udvide sin forretning, mens et negativt cash flow kan betyde finansielle problemer. Uden nok kontanter til rådighed til at understøtte et kortsigtet negativt cash flow kan ekstern finansiering være påkrævet.Driftsmæssigt cash flow = EBIT + Afskrivninger – Skatter – Ændring i driftskapital
  2. Unlevered Free Cash Flow KPI

  3. Uudnyttet frit cash flow (UFCF) eller frit cash flow (FCF) – selvom alt har en pris, er der en finansiel måling for frit cash flow. En virksomheds frie cash flow viser, hvor mange kontanter en virksomhed genererer, når driftsomkostninger og investeringer er taget i betragtning. Det er vigtigt at bemærke, at rentebetalinger generelt er udelukket fra beregningen af det frie cash flow. Du kan dog bruge en virksomheds FCF til at se, om de genererer nok indkomst til at dække deres rente- eller udbyttebetalinger. Dette kan bruges som en førende KPI for finansafdelingen til at identificere problemer, før de dukker op på resultatopgørelsen.Uudnyttet frit cash flow= Driftsmæssigt cash flow – Kapitaludgifter
  4. Levered Cash Flow KPI

  5. Udnyttet cash flow (LCF) – Udnyttelse kan være et stort aktiv for en virksomhed. Det kan også være til stor skade for en virksomhed, hvis det ikke bliver brugt rigtigt. Det udnyttede cash flow minder meget om det ikke-udnyttede frie cashflow. Denne finansielle KPI vil fortælle dig, hvor meget cash flow en virksomhed har efter at have opfyldt alle sine finansielle forpligtelser (renter og gældsbetalinger). Manglende opfyldelse af gældsforpligtelser kan føre til økonomisk katastrofe. LCF giver også analytikere, investorer og andre aktionærer en idé om, hvor meget cash flow en virksomhed har til at udvide sin forretning eller udbetale udbytte.Udnyttet frit cash flow = EBITDA – Ændring i arbejdskapital – CAPEX – Gældsbetalinger
  6. Net Present Value KPI

  7. Nettonutidsværdi (NPV) – Dette er en finansiel måling, der afstemmer fremtidige cash inflows og outflows over en periode som nutidsværdi. Denne nøgleresultatindikator bruges ofte, når man analyserer rentabiliteten af et potentielt projekt eller en investering. Hvis NPV er positiv, indikerer det en rentabel bestræbelse, mens en negativ NPV indikerer en dårlig investering. I ligningens mest grundlæggende betydning kan NPV beregnes som følger:Nettonutidsværdi = Dagens værdi af forventede cash flows – Dagens værdi af investerede kontanterEn mere matematisk og kompliceret version af ligningen kan ses her (hvis matematik ikke var din stærke side i skolen, så vis det bare til din Excel-guru, så klarer de det for dig):No 5 Formulahvor:Ct = Netto cash inflow og outflow over en enkelt tidsperiode, tt = Antal tidsperioder i= Diskonteringsrente, der kunne optjenes i en alternativ investering over en enkelt tidsperiode, t.
  8. Future Value KPI

  9. Fremtidig værdi (FV) – dette er en finansiel resultatindikator, der bruger et antaget afkast til at estimere værdien af et aktiv på en fremtidig dato. Denne måling er særlig vigtig, da den kan hjælpe med at træffe finansielle beslutninger, der vil påvirke den retning, en virksomhed kan vælge at tage. Når du overvejer forskellige udvidelsesplaner, bruges en fremtidig værdiberegning ofte som et af sammenligningsværktøjerne. Selvom den ofte er nyttig, har beregningen af fremtidig værdi en betydelig mangel. Beregningen er kun så god som det forudsatte afkast, som kan være underlagt eksterne faktorer – på godt og ondt. Den første ligning, der gives, er en simpel fremtidig værdiberegning:Fremtidig værdi = Nutidsværdi * (1 + (Rente * Tid))Den anden ligning, der er angivet, er en ligning med rentetilpasning for fremtidens værdi:Fremtidig værdi = Nutidsværdi * (1 + Rente)Tid
    I de to ovenstående ligninger repræsenterer nutidsværdien, hvor meget du og din virksomhed er villige til at investere nu. Rentesatsen er det forventede årlige afkast, mens tid er det antal år, investeringen vil strække sig over.
  10. Break Even Point KPI

  11. Break Even-punkt (BEP) – afhængigt af konteksten kan break-even-punktet betyde forskellige ting. Det ændrer dog ikke på, hvordan det fungerer i princippet. Break Even-punktet repræsenterer, når den samlede omsætning og de samlede omkostninger er de samme. Det punkt, hvor der ikke er nogen fortjeneste eller tab. Dine kapitalomkostninger er blevet dækket fuldt ud sammen med dine offeromkostninger. Det mest klassiske eksempel på BEP-analyse er, hvor mange enheder af et produkt du skal producere og sælge for at nå break-even. Andre applikationer omfatter optioner og futureshandel på aktiemarkederne.Break Even-punkt = Faste omkostninger/Bruttoavancemargin
  12. Payback Period KPI

  13. Tilbagebetalingsperiode – dette er et mål for den tid, det tager for en investering at betale sig selv. Hvis du vil tænke på det på en anden måde, er det den tid, det tager at nå investeringens break-even-punkt. Denne finansielle måling bruges ofte, når der træffes beslutninger om kapitaludvidelsesprojekter eller eftermonteringsprojekter med mere effektivt udstyr. Det er overflødigt at sige, at jo kortere tilbagebetalingsperioden er, jo mere attraktiv er investeringen.Tilbagebetalingsperiode = Startkapitalomkostninger for projekt/årlige besparelser eller indtjening fra projekt
  14. Discounted Payback Period KPI

  15. Tilbagediskonteret tilbagebetalingsperiode – denne finansielle KPI ligner meget tilbagebetalingsperioden ovenfor. Den adskiller sig fra den simple tilbagebetalingsperiode ved at tage tidsværdien af penge i betragtning. Den finansielle måling for tilbagediskonteret tilbagebetalingsperiode er mere kompliceret i sin beregning, hvilket gør den mere passende til detaljeret budgettering og gennemførlighedsanalyse. Denne beregning udføres bedst ved hjælp af en tabel eller et regneark. Tidsperioder (generelt år) placeres i én kolonne, og deres tilknyttede cash flows i kolonnen ved siden af dem. Cash flows beregnes derefter til at være deres nutidsværdi ved hjælp af diskonteringsrenten. Se eksemplet nedenfor. Lad os antage, at diskonteringsrenten er 10 %
     

    År cash flow Nutidsværdi
    0 -$500,00 -500,00
    1 $200,00 $181,82
    2 $200,00 $165,29
    3 $200,00 $150,26
    Total $100,00 -$2,10

     

    I dette eksempel kan du se, at den simple tilbagebetalingsperiode ville have været 2,5 år. Men når du anvender den diskonterede cash flow-model, er kapitalomkostningen stadig ikke betalt tilbage efter 3 år. Dette hjælper med at skildre, hvordan den simple tilbagebetalingsperiode skal bruges som hurtig beregning, når man diskuterer ideer, men den tilbagediskonterede tilbagebetalingsperiode bør bruges, når man seriøst overvejer et projekt.

  16. Internal Rate of Return KPI

  17. Internt afkast (IRR) – dette er en almindeligt anvendt finansiel nøgleresultatindikator, der beregner afkastet, der ville skabe en nutidsværdi på nul. Dette bruges igen til at vurdere investeringens attraktivitet. En IRR, der ligger over virksomhedens afkastkrav, bør tages i betragtning, mens en IRR, der er under den ønskede afkastningsgrad, ikke bør overvejes.No 9 FormulaHvor: Ct = Netto cash inflow og outflow over en enkelt tidsperiode, t. C0 = Startinvesteringsomkostninger = Antal tidsperioder IRR = Internt afkast (det vi forsøger at bestemme) Disse cash flows nøgleresultatområder (KRA) og KPI’er er vigtige for finansafdelingen i enhver virksomhed. De er dog ikke de eneste finansielle målinger, som en virksomhed bør holde styr på. Disse er kun toppen af isbjerget. Lad os se på, hvad de bedste finansielle KPI’er består af.

 

Hvad gør en indsigtsfuld nøgleresultatindikator (KPI) for finansafdelingen?

De fleste af de finansielle KPI’er og målinger, som du vil støde på, mens du arbejder, er ret gennemprøvede. Nogle af dem varierer lidt efter branche, men gennem krav til finansiel rapportering er de blevet standardiseret. Måske har du en ny teknologivirksomhed, der laver noget innovativt, og disse klassiske finansielle KPI’er gælder ikke så godt for din virksomhed. Dette afsnit vil skitsere, hvad du bør tage i betragtning, når du opretter dine egne finansielle målinger.

  • Et mål. Alle KPI’er bør bygges op omkring et mål. Dette mål skal være klart defineret, have en tidslinje og være opnåeligt. Det er meningsløst at jagte noget uopnåeligt.
  • Kvantificerbarhed. En KPI skal være noget, der kan spores ved hjælp af tal. Intet bør overlades til subjektiv fortolkning.
  • Datakilder. En pålidelig og konstant datakilde er af største vigtighed. En fast procedure bør skitsere, hvordan og hvornår dataene indsamles. Dette håndteres ofte bedst af et KPI-dashboard.
  • Rapportering. Dette er efter vores mening det vigtigste aspekt af KPI’er. Du har brugt en masse tid på at sætte mål, indsamle data og kompilere dem. Nu er det tid til at præsentere dataene. Vi foreslår at bruge et økonomisk rapporteringssoftware til dette.

Vi har dækket en masse information. Som opsummering har vi talt om, hvad en finansiel KPI er, hvorfor finansiel rapportering er vigtig, cash flow-målinger, og hvordan du opretter dine egne finansielle KPI’er. Vi vil nu gå videre til de vigtigste finansielle målinger, der kan udledes af balancen og resultatopgørelsen.

 

Balancen og resultatopgørelsen

Balancen og resultatopgørelse er de to andre finansielle rapporteringsdokumenter, der giver en betydelig mængde information vedrørende finansielle KPI’er og målinger. I de følgende afsnit vil vi gennemgå eksempler på finansielle KPI’er, der kan hjælpe, når vi evaluerer en virksomheds likviditet, udnyttelse, ledelseseffektivitet, rentabilitet, værdiansættelse og vækst.

 

Resultatindikatorer for finansiel likviditet

Likviditet er alt. Det er en ret almindelig sætning, ikke? Selvom det måske ikke er sandt i alle situationer, så er det sandt, når det kommer til finansiel likviditet. Finansiel likviditet er et mål for, hvor let en virksomhed kan konvertere sine aktiver til kontanter. Efter kontanter er de mest likvide aktiver aktier – såsom aktier og obligationer. De kan likvideres og omdannes til kontanter inden for et par dage. Illikvide aktiver ville være ting som fast ejendom og udstyr, da de kan tage lang tid at sælge. Her er fem likviditets-KPI’er, som finansafdelingen skal holde styr på:

    1. Arbejdskapital – i modsætning til hvad folk tror, er arbejdskapital ikke det beløb, du i øjeblikket har til at arbejde for dig. Snarere tværtimod. Arbejdskapital repræsenterer det beløb, du har ved hånden, klar til at blive sat i arbejde. Denne finansielle KPI giver dig et hurtigt øjebliksbillede af en virksomheds finansielle helbred. En virksomhed med kontanter er ikke en sund virksomhed.Arbejdskapital = Omsætningsaktiver – Kortfristede passiver
    2. Quick Ratio – Denne finansielle måling er almindeligvis omtalt som “syretestforholdet” (syre blev historisk brugt til at bestemme, om guld var ægte eller ej). Det giver dig et “hurtigt” tjek af virksomhedens finansielle sundhed ved at vise virksomhedens evne til straks at betale sine kortsigtede finansielle forpligtelser.Quick ratio = (Kontanter + Omsættelige værdipapirer + Debitorer)/Kortfristet gæld
    3. Aktuelt forhold – i lighed med quick ratio ovenfor måler denne finansielle måling en virksomheds evne til at opfylde sine kortsigtede finansielle forpligtelser. Der hvor det aktuelle forhold adskiller sig fra quick ratio, er tidshorisonten. Quick ratio har til formål at afbetale alle kortfristede forpligtelser med det samme, mens det nuværende forhold ser på, hvad der kan omdannes til kontanter inden for et år.Aktuelt forhold = Kortfristede aktiver/Kortfristet gæld
    4. Gældsomsætning – denne finansielle måling er et mål for, hvor lang tid det tager en virksomhed at betale deres leverandører. Denne måling bruges bedst som en intern økonomisk nøgleresultatindikator. Forholdet bør tages over flere på hinanden følgende tidsperioder og sammenlignes. Et stigende forhold betyder, at du betaler dine leverandører hurtigere og hurtigere. Dette vil hjælpe med at øge dit forhold til leverandører, og du kan være berettiget til rabatter baseret på hurtige betalingstider. Et faldende forhold betyder på den anden side, at en virksomhed kan have nogle cash flow-problemer og begynder at have svært ved at opfylde finansielle forpligtelser.Kreditoromsætning (AP) = Samlede forsyningsindkøb/((Start-AP – Slut-AP)/2)
    5. Kontantkonverteringscyklus (CCC) – kontantkonverteringscyklussen er præcis som navnet antyder: en måling, der måler hvor mange dage det tager for en virksomhed at konvertere sit køb af varelager tilbage til kontanter. Specifikt måler den tid, som en virksomhed skal bruge til at sælge varebeholdning, opkræve tilgodehavender og betale sine regninger. Denne finansielle måling bør bruges og overvåges over flere tidsperioder. En faldende CCC-tid betyder, at din virksomhed bliver mere effektiv med sine penge. Selvom det er godt at sammenligne CCC-tiden med andre virksomheder, er det bedst at holde den inden for samme sektor, da CCC kan variere sektor til sektor.CCC = Udestående lagerdage + Udestående salg – Udestående gældsdage

Disse fem finansielle likviditets-KPI’er vil holde din virksomhed på sporet for at sikre, at du ikke løber ind i cash flow-problemer. Mens likviditet er afgørende for at hjælpe med at drive en virksomhed fremad, spiller ledelsen også en afgørende rolle. Derfor har vi KPI’er, der overvåger, hvor effektiv ledelsen er.

 

Eksempler på finansielle KPI’er for ledelseseffektivitet

Ledelse har en meget stor indflydelse på en virksomheds præstationer, fra at tage beslutninger om, hvilken retning virksomheden vil tage i fremtiden, til hvor godt medarbejderne bliver behandlet. Men hvis du ikke arbejder i virksomheden, er det nogle gange svært at se, hvor effektiv ledelsen er. Derfor implementerer vi finansielle målinger. Tag et kig på disse tre finansielle nøgleresultatindikatorer, der bruges til at evaluere ledelsens effektivitet:

    1. Afkast af aktiver (ROA) – din virksomhed har et væld af aktiver. Fabrikker, maskiner, køretøjer, og så videre. Faktisk har du to køretøjer til hver medarbejder. Synes det nødvendigt? Måske kunne den kapital, der blev brugt til at købe de ekstra biler, have været anvendt på en mere effektiv måde. Det finansielle afkast af aktiver angiver, hvor rentabel en virksomhed er i forhold til dens aktiver. Et højere afkast af aktiver er bedre, da det indikerer en højere aktiv- (og kapital-) effektivitet. Det skal bemærkes, at denne finansielle måling ikke er den endelige ledelsesmåling. Det er bedst udnyttet, når man sammenligner en virksomhed med dens tidligere præstationer, eller peers i samme branche.Afkast af aktiver = nettoindkomst/samlede aktiver
    2. Egenkapitalafkast (ROE) – denne finansielle måling bruges til at vurdere, hvor effektivt en virksomhed er i stand til at udnytte egenkapitalen. For at kvantificere denne finansielle resultatindikator sammenlignes en virksomheds nettoindkomst med mængden af egenkapital, aktionærer har i virksomheden. Et lavt afkast af egenkapitalen viser aktionærerne, at ledelsen ikke effektivt bruger deres investering, og de kunne få bedre afkast ved at placere deres penge et andet sted. Et højt eller stigende afkast af egenkapitalen indikerer, at ledelsen bruger egenkapitalen effektivt eller øger forretningen.Egenkapitalafkast = Nettoindkomst/Gennemsnitlig egenkapital
    3. Investeringsafkast (ROI) – denne finansielle resultatindikator måler mængden af penge en investering har tjent i forhold til investeringens omkostninger. Denne finansielle måling er især nyttig, når man sammenligner effektiviteten af tidligere investeringer for at hjælpe med at træffe beslutninger om fremtidige investeringer.Investeringsafkast = (aktuel værdi af investering – investeringsomkostninger)/investeringsomkostninger

Vi kan spore, hvor effektiv ledelsen er ved at bruge værktøjer som finansielle målinger og KPI’er. Ligeledes har ledelsen flere værktøjer til rådighed, som de kan bruge, når de skal lede en virksomhed. Et af disse værktøjer er udnyttelse. Ledelsen kan beslutte at låne midler for at opfylde visse virksomhedsmål.

 

Eksempler på finansiel udnyttelse

Har du nogensinde prøvet at flytte en stor sten ved at skubbe på den? Den flytter sig ikke rigtig. Men hvis du tager en stor gren og kiler den ned under stenen, er der større chance for, at stenen bevæger sig. Det er fordi, du udnytter en løftestang (gren). Dette eksempel er ikke økonomisk udnyttelse, men det er et tilsvarende koncept. Finansiel udnyttelse er konceptet med at låne penge for at give din virksomhed en større gren. Denne gren kan bruges til at finansiere CAPEX eller endda betale ned på anden gæld, der har en højere rente. Nedenfor er fem nøgleresultatindikatorer for finansafdelingen:

  1. Samlet gæld-/aktivforhold – som navnet indebærer, måler denne finansielle KPI den samlede gæld, en virksomhed har, og sammenligner den med virksomhedens aktiver. Dette er et forhold, der helst skal være lavt. Hvis forholdet er for højt, kan en virksomhed have svært ved at optage fremtidige lån, da det viser, at de har større chance for at misligholde deres forpligtelser. Samtidig bør alle virksomheder gøre brug af mindst en lille smule gæld for at hjælpe med at finansiere ekspansion. Samlet gæld/aktiv = (kortfristet gæld + langfristet gæld)/Samlede aktiver
  2. Samlet gæld/egenkapital-forhold – denne vigtige finansielle målestok måler de forpligtelser, en virksomhed har i forhold til aktionærens egenkapital. Denne finansielle måling fungerer som en kontrol for at se, hvor meget gæld der bruges til at fremme vækst. Et forhold større end én indikerer, at virksomheden har mere gæld, end egenkapitalen kan dække i tilfælde af en nedtur. Som sådan kan det konkluderes, at jo højere forholdet er, jo højere er risikoen for aktionærerne.Samlet gæld/egenkapital = (kortfristet gæld + langfristet gæld)/Aktionærens egenkapital
  3. Grad af finansiel udnyttelse (DFL) – denne finansielle KPI er lidt mindre intuitiv end de andre, vi har dækket indtil nu. Den evaluerer, hvor følsom en virksomheds indtjening (EPS) er i forhold til dens driftsindtjening (EBIT). En DFL større end én indikerer, at ændringer i en virksomheds driftsindtjening vil have en forstærket effekt på indtjeningen pr. aktie. Hvis en virksomheds DFL=1,5 og EBIT for eksempel fordobles år over år, kan det forventes, at virksomhedens EPS vil være tredoblet.Grad af finansiel udnyttelse = Procent ændring i EPS/Procent ændring i EBIT
  4. Rentedækningsforhold – her hos insightsoftware er rentedækningsforholdet en af vores foretrukne finansielle målinger, fordi den tjener to funktioner på samme tid. Det kan analysere gældsniveauet i en virksomhed såvel som virksomhedens rentabilitet. Det gør den ved at tage virksomhedens indtjening før renter og skat (EBIT) og dividere den med virksomhedens rentebetalinger over samme periode. Dette forhold bruges ofte af långivere, når de overvejer et lån, da det giver en idé om, hvor stor risiko de vil påtage sig. En høj dækningsgrad ville fortælle långivere, at det ville være en relativt lav risiko at give et lån, mens en lav dækningsgrad ville få långivere til at tænke sig om en ekstra gang om at yde et lån.Rentedækning = EBIT/renteomkostning

Udnyttelse kan være et af de mest kontroversielle emner, hvilket gør det sjovt at tænke på. Mange mennesker hader tanken om gæld, mens andre nyder det. Bare husk det gamle ordsprog: “Det kræver penge at tjene penge.” Dette kan måske motivere dig til at bruge udnyttelse.

 

Lønsomheds-KPI’er for finansafdelingen

Penge. Dollars. Euro. Yen. Alle vil have mere. Hvordan får du mere? Ved at være rentabel. Rentabilitets-KPI’er og målinger er ekstremt vigtige for finansafdelingen. Mens finansafdelingen ikke er direkte ansvarlig for at gøre en virksomhed rentabel, er de ansvarlige for at lade de vigtigste beslutningstagere vide, hvor godt virksomheden klarer sig. Her er eksempler på fire finansiel rentabilitetsmåling:

  1. Bruttoavancemargin – den finansielle bruttoavancemarginmåling er det første rentabilitetsmål, som enhver virksomhed vil tjekke. Bruttoavancen tager virksomhedens nettosalg og trækker omkostningerne ved solgte varer fra. Dette tal divideres derefter med nettoomsætningen.Bruttoavancemargin = (Nettosalg – Vareomkostninger)/Nettosalg
  2. Operationsavancemargin – dette mål for profit går et skridt videre end bruttoavancen. Driftsoverskudsgraden trækker virksomhedens driftsudgifter fra bruttoresultatet for at opnå driftsindtægter. Ligesom bruttoavancen divideres dette med nettoomsætningen. Driftsmargin = Driftsindkomst/Nettosalg
  3. Nettoavancen – dette er uden tvivl den mest refererede “profit margin”-måling. Det er sikkert at antage, at det er det, folk henviser til, når de taler om en virksomheds overskudsgrad. Nettoresultatet af en virksomhed beregnes ved at trække en virksomheds udgifter fra dens indtægter. Nettoavancen tager det et skridt videre og dividerer dette tal med omsætningen. Enkelt sagt sammenligner denne finansielle måling nettoindkomst i forhold til omsætning. Som en tommelfingerregel anses en nettooverskudsmargin på mere end 10 procent for at være meget god.Nettooverskudsmargin = Nettoindkomst/Nettosalg
  4. Indtjening pr. aktie (EPS) – dette er en af de mest citerede finansielle KPI’er i verden. Hver enkelt regnskabsmeddelelse vil annoncere virksomhedens indtjening pr. aktie. Denne finansielle måling tager en virksomheds overskud og dividerer den med antallet af udestående almindelige aktier. Historisk set ville en virksomhed forsøge at øge sin EPS ved at generere mere overskud. I nyere tid har virksomheder deltaget i aktietilbagekøbsprogrammer, som reducerer antallet af udestående almindelige aktier. Dette betragtes som en alternativ måde for en virksomhed at anvende sine overskydende kontanter, når en virksomhed ikke kan finde attraktive investeringer og ønsker at bringe værdi til sine aktionærer.EPS = (Nettoindkomst – præferenceudbytte)/(Udestående almindelige aktier ved slutningen af perioden)

Lønsomhed er nøglen til at opbygge en bæredygtig virksomhed. Uden overskud ville en virksomhed ophøre med at eksistere. Men når først virksomheden er profitabel, og du måske overvejer at forlade den, hvordan ved du så, hvad din virksomhed er værd? Du kan starte med at se nærmere på værdiansættelsesmålinger.

Vurderings-KRA’er og KPI’er for finansafdelingen

Det er meget almindeligt, at virksomheder bliver købt og solgt. Der udveksles også millioner af offentlige virksomhedsaktier hver dag på børser. Men hvordan ved man, hvad en aktie er værd? Det er her, værdiansættelsesmålinger spiller ind. Nedenfor er fem forskellige KPI-indikatorer for finansafdelingen, der hjælper med at vurdere værdien af en virksomhed:

  1. Pris-til-indtjening pr. aktie-forhold (P/E) – dette er sandsynligvis den mest almindeligt anvendte værdiansættelsesmåling. Hver gang du slår et børsnoteret selskab op på et finanswebsted eller -app, er P/E-forholdet altid nævnt. Dette forhold måler en virksomheds aktiekurs i forhold til dens indtjening pr. aktie. Dette er en af de nemmeste måder at sammenligne værdiansættelser af virksomheder i samme branche. Det bruges ofte til at kontrollere, om virksomheder er over- eller undervurderede.Pris-til-indtjening pr. aktie = markedsværdi pr. aktie/indtjening pr. aktie
  2. Bogført værdi pr. aktie (BVPS) – dette er helt klart insightsoftwares foretrukne værdiansættelses-KPI. BVPS-finansmålingen kan hurtigt identificere virksomheder, der potentielt er undervurderede. BVPS repræsenterer aktionærens egenkapital i en virksomhed pr. aktie. Det betyder, at hvis en virksomhed øjeblikkeligt skulle lukke dørene, sælge sine aktiver og betale af på al gæld, så er det, hvor meget hver aktionær ville modtage. Det er således generelt opfattet, at en virksomhed er undervurderet, når dens aktiekurs handles under dens BVPS. Det anbefales dog altid, at du gør din due diligence og undersøger, hvorfor en aktie handler under BVPS.BVPS = (Egenkapital i alt – Foretrukken egenkapital)/Samlet udestående aktier
  3. Forholdet mellem pris og bogført værdi– denne finansielle resultatindikator måler en virksomheds aktiekurs i forhold til dens bogførte værdi. Denne måling er en udvidelse af BVPS, som vi talte om ovenfor. Forholdet mellem pris og bogført værdi gør det nemmere at sammenligne virksomheder, da det ser bort fra aktiekursforskelle ved at gøre alting relativt. Et forhold større end én indikerer, at du betaler ekstra penge for aktien i forhold til dens bogførte værdi. Hvis øjeblikkelig konkurs skulle indtræffe dagen efter, at du købte aktier, ville du ende med tab. Et forhold mindre end én kunne indikere en undervurderet aktie eller en virksomhed, der kan have nogle store finansielle risici forbundet med det.Værdiforhold mellem pris og bogført værdi = Markedspris pr. aktie/bogført værdi pr. aktie
  4. Pris-til-salg (P/S)-forhold – den finansielle værdiansættelse af pris-til-salg måler en virksomheds aktiekurs i forhold til dens omsætning. Denne KPI-indikator for finansafdelingen beregnes ved at tage en virksomheds aktiekurs og dividere den med virksomhedens omsætning over de seneste tolv måneder. Dette kan bruges til at evaluere en virksomheds værdi i forhold til dets branchefæller.Pris-til-salg-forhold = aktiepris/salg pr. aktie
  5. Pris-til-cash flow (P/CF)-forhold – denne finansielle KPI sammenligner en virksomheds aktiekurs med dens operationelle cash flow pr. aktie. Dette forhold kan være særligt nyttigt, når man leder efter undervurderede aktier. Der er ofte situationer, hvor virksomheder har store enkeltstående ikke-kontante udgifter (afskrivning, amortisering, lagerkompensation mv.). Disse udgifter kan manipulere indtjeningsrapporten og få en virksomhed til at se urentabel ud, når de faktisk har meget stærke cash flows. Hvis du ser et lavt P/CF-forhold, er der en chance for, at de er undervurderet og vil rapportere stærkere indtjening i de efterfølgende kvartaler.Pris-til-cash flow = Aktiekurs/driftsmæssigt cash flow pr. aktie

Vi har nu dækket et betydeligt antal finansielle KPI’er og målinger. Det kan være lidt overvældende at absorbere det hele på én gang. Faktisk synes de fleste, at det er overvældende, selv dem, der arbejder med finans. Det er derfor software til finansiel rapportering og dashboards blev oprettet.

Ensret din KPI-rapportering med software til finansiel rapportering

Offentlig eller privat, stor eller lille, GAAP eller IFRS – din virksomhed vil rapportere finanser i en eller anden form. Vi hos insightsoftware sigter mod at gøre denne proces så gnidningsfri og smertefri som muligt for dig gennem brug af KPI-dashboards og løsninger til finansiel rapportering. Lad os se nogle af de fordele, vores rapporteringssoftware kan tilbyde:

  • Håndtering af store datadumps. Ingen kan lide at få en enorm bunke arbejde dumpet ned på dem, selvom du ved, at det kommer. For ikke at nævne, at manuel behandling af data er ekstremt ineffektiv. Finansielle dashboards kan indsamle data, efterhånden som de kommer ind og behandle dem med et klik på en knap.
  • Datakonsolidering. Har du nogensinde haft en kollega, der opbevarede filer på deres skrivebord? Tog de på ferie uden at give dig den information, du havde brug for? Vi har alle sammen prøvet det. Med et finansielt dashboard gemmes alle dine oplysninger på et centralt sted, hvor du altid kan få adgang til dem.
  • Grænseflade med andre tjenester. Når du ansætter nogen i din virksomhed, ansætter du sandsynligvis en holdspiller. Du bør vælge din software på samme måde. Vores rapporteringssoftware kan kommunikere med enhver af dine foretrukne ERP’er.
  • Øjeblikkelige opdateringer. Med automatiseret dataindsamling, data gemt på en central placering og ERP-grænseflade, kan en ny finansiel rapport oprettes med det samme. Alt, hvad du har brug for, er kun et klik væk.

Løsninger til finansiel rapportering kan strømline en masse forældede processer, som din virksomhed kan have på plads. Dette kan spare dig for tid, penge og en masse frustration. Tag et kig på vores rapporteringsløsninger til finans for at se, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at vokse. Brug derefter vækstmålingerne nedenfor til at kvantificere denne vækst.

5 Things Not to do When Choosing a Financial Reporting Tool

View Guide Now

Vækstmålinger

Vil du hellere investere i en virksomhed i vækst eller en, der er stagnerende? Disse er to almindeligt anvendte vækstmålinger, du kan bruge til at evaluere din virksomheds tidligere resultater:

    1. Gennemsnitlig årlig vækstrate (AAGR) – hvis du har en investering, der strækker sig over mange år, vil du gerne vide, hvilken slags afkast du får. Du vil måske også gerne vide, hvordan det afkast så ud på årsbasis. Denne finansielle KPI beregner det gennemsnitlige årlige afkast af en investering, et aktiv eller enhver anden form for vækst, som en virksomhed ville være interesseret i at måle.AAGR = (Vækstrate1 + Vækstrate2 + … + Væksthastighedn) / nHvor n er antallet af år, hvor væksten fandt sted.
    2. Sammensat gennemsnitlig vækstrate (CAGR) – alle ved, at du hellere vil tjene renters rente frem for simpel rente på din bankkonto. Styrken ved renters rente bør ikke undervurderes. Derfor bør du vide, hvordan du beregner, hvad din CAGR er.No 32 FormulaHvor n er antallet af år, hvor væksten fandt sted.

Det er ligetil at måle vækst. Men hvilken vækst prøver du at måle? Indtægter? Nettooverskud? Nye kunder? Eller måske skulle du bruge disse vækstmålinger på nogle af de mere utraditionelle finansielle KPI’er, der findes.

Når traditionelle finansielle nøgleresultatindikatorer ikke er nok

Finansiel rapportering har eksisteret i lang tid. I USA er regnskabspraksis blevet fastlagt af American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) siden 1939. Over tid er denne praksis blevet opdateret og har udviklet sig til det, vi kender som GAAP. Næsten alle de data, der kræves for at beregne de bedste finansielle KPI’er, kan findes på balancen, cash flow-opgørelsen eller resultatopgørelsen. Men med teknologien, der udvikler sig hurtigere og hurtigere, og virksomheder med negative cash flows bliver børsnoterede, er nogle af de traditionelle målinger ikke i stand til at registrere en virksomheds fremtidige potentiale. Her er fire ikke-traditionelle finansielle KPI’er, du skal huske på for 2022:

  1. Antal solgte iPhones – det er ikke det, du tror. Det er ikke bare endnu en “solgte enheder”-resultatmåling. Ok, det er det måske. Men konsekvenserne er forskellige. I en traditionel “solgte enheder”-analyse ville du beregne fortjenesten på hver enhed. Men med Apple repræsenterede det noget andet. Vækst. Og ikke kun salgsvækst, væksten i et økosystem.

Når nogen først har købt en iPhone, er de statistisk set mere tilbøjelige til at købe andre Apple-produkter på grund af, hvor nemt alle produkterne interagerer med hinanden, hvad enten det er en Mac, iPad, Apple Watch, AirPods eller et Apple TV. Indtægtsflowene stopper heller ikke der. iPhone-brugere vil sandsynligvis tilmelde sig Apple-abonnementstjenester (Apple-musik, cloud-lagring osv.), og alle telefonapps i App Store er forpligtet til at betale Apple 40 procent i kommission. Forståeligt nok var mange finansanalytikere kede af det, da Apple holdt op med at rapportere antallet af solgte iPhones og kun gav iPhone-omsætningsdata.

    1. Antal månedlige aktive brugere – den kan virke mærkeligt som en finansiel måling, da den ikke eksplicit giver nogen økonomisk information. Men når en virksomhed endnu ikke tjener penge, er det ofte svært at vurdere dets potentiale til at tjene penge. Dette var tilfældet for mange sociale medievirksomheder i deres vorden. Sociale medier betragtes ofte som et økosystem. Jo større et økosystem vokser, jo større potentiale er der for indtægtsgenerering (generelt i form af annonceindtægter). Som sådan blev denne finansielle resultatindikator meget brugt på sociale medievirksomheder som Facebook, Twitter og Snapchat, da de arbejdede sig op til rentabilitet.
    2. Gennemsnitlig omsætning pr. bruger – dette er en anden økonomisk nøgleresultatindikator, der typisk bruges i teknologisektoren af virksomheder, der leverer tjenester inden for kommunikation, sociale medier og netværk. Historisk set blev det brugt af virksomheder, der leverede abonnementstjenester til at bestemme, hvor meget omsætningen ville stige ved at tilføje nye abonnenter. Nu har det udvidet sin rækkevidde til de mere etablerede sociale medievirksomheder, der tjener penge. Dette giver investorer en måde at kvantificere indtægterne i forhold til antallet af månedlige aktive brugere. Virksomheder som Facebook er også begyndt at rapportere ARPU på forskellige forretningssegmenter, hvilket giver investorerne indsigt i, hvor godt Facebook er i stand til at tjene penge på sine opkøb.

Gennemsnitlig omsætning pr. bruger = Samlet omsætning/antal abonnenter (eller aktive brugere)

  • Antal nye abonnenter – denne finansielle KPI er en ret hot måling for nystartede virksomheder, der tilbyder en abonnementstjeneste som deres primære indtægtsmiddel. Det er især vigtigt for virksomheder som Netflix og Spotify, der bruger store mængder kapital på at forsøge at udvide deres markedsandel og endnu ikke har opnået rentabilitet.

 

Du har navigeret dig vej gennem et meget intensivt lynkursus om de 36 bedste finans-KPI’er og målinger for din rapportering i 2022. Du skulle nu have det nødvendige grundlag til at oprette nye KPI’er, vurdere finansielle målinger og strømline din rapportering med finansiel KPI-software.

Har du stadig spørgsmål? Vores rapporteringseksperter hos insightsoftware vil med glæde besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have om finansielle rapporteringsløsninger eller finansielle KPI’er.

Top 5 Excel Tips & Tricks Every Finance Manager Should Know

View Guide Now

The post Top 35+ finansielle KPI’er og målingseksempler for 2022-rapportering appeared first on insightsoftware.

]]>
https://insightsoftware.com/da/blog/35-finance-kpis-and-metric-examples/feed/ 0
Top 22 ejendoms-KPI’er og målinger for 2021-rapportering https://insightsoftware.com/da/blog/real-estate-kpis-and-metrics/ Mon, 11 Jan 2021 15:55:09 +0000 https://insightsoftware.com/blog/real-estate-kpis-and-metrics/ Hvad er en ejendoms-KPI? En ejendoms-nøgleresultatindikator (KPI) eller måling er et kvantificerbart mål, der bruges til at vurdere en virksomheds præstation i ejendomsbranchen. Disse resultatmålinger kan bruges til at analysere flere forskellige forretningssegmenter fra individuelle ejendomsmæglers præstationer til potentiale for investeringsejendomme. Disse oplysninger kan også bruges til at identificere svagheder i din virksomhed eller hjælpe […]

The post Top 22 ejendoms-KPI’er og målinger for 2021-rapportering appeared first on insightsoftware.

]]>
Hvad er en ejendoms-KPI?

En ejendoms-nøgleresultatindikator (KPI) eller måling er et kvantificerbart mål, der bruges til at vurdere en virksomheds præstation i ejendomsbranchen. Disse resultatmålinger kan bruges til at analysere flere forskellige forretningssegmenter fra individuelle ejendomsmæglers præstationer til potentiale for investeringsejendomme. Disse oplysninger kan også bruges til at identificere svagheder i din virksomhed eller hjælpe med at træffe bedre forretningsbeslutninger.

Hvem bør bruge KPI’er for fast ejendom?

Fast ejendom er en af de største industrier i verden, og det bør ikke komme som nogen overraskelse, at de fleste markedsdeltagere bruger ejendoms-KPI’er. I modsætning til hvad mange tror, bruges disse målinger ikke kun til at spore de ejendomssalgsdata, som du ser i nyhederne. De sporer også data, der vedrører leasing, administration og udvikling af ejendomme. På den måde er der mange markedsdeltagere, som har forskellige mål og tilgår ejendomsbranchen fra forskellige perspektiver. I dette opslag vil vi se på tre forskellige deltagere i ejendomsbranchen, hvordan ejendoms-KPI’er kan hjælpe dem, og fordelene ved at bruge et ejendoms-KPI-dashboard. Disse parter er kommercielle ejendomsmæglerfirmaer, ejendomsadministrationsfirmaer, REIT’er (investeringsselskaber med interesser i fast ejendom), ejendomsinvestorer (personlige og selskaber), ejendomsmæglere/mæglere og udviklere.

Is Samplereports Realestatedash (1)

Real Estate Dashboard

Download Now:

KPI’er for ejendomsinvestorer

De fleste tænker på fast ejendom som at købe et hjem til at bo i. Men en endnu større del af ejendomsmarkedet består af at investere i ejendomme og udleje dem til lejere for at tjene penge. Her er nogle ejendomsinvestering-KPI’er, der bør tages i betragtning før og efter køb af en investeringsejendom:

  1. Tilbagebetalingsperiode – tilbagebetalingsperiode-KPI’en er en af de vigtigste ejendomsinvesteringsmålinger, der findes. Denne KPI bestemmer det antal år, det vil tage for en ejendom at betale det oprindelige investeringsbeløb tilbage. Dette er en af de første kladdeberegninger, du bør foretage, når du screener potentielle ejendomme.Tilbagebetalingsperiode = Startkapitalomkostninger for projekt/årlige besparelser eller indtjening fra projekt
  2. Investeringsafkast (ROI) – hvis du investerer i noget, vil du gerne vide, hvor godt din investering har klaret sig. Eller måske vil du se, hvordan investeringen ville have præsteret tidligere. Denne ejendomsinvesteringsmåling gør netop det.ROI = (Nettofortjeneste/Samlet investering) * 100 %
  3. Lejeromsætning – denne ejendomsinvesterings-KPI er meget vigtig, hvis du ejer flere ejendomme. Den fortæller dig, med hvilken frekvens dine lejere flytter ud. En lav udskiftningsfrekvens er ønskelig, da det betyder, at din ejendom er beboet og tjener penge. Der kan gå mange penge tabt i tiden mellem at en lejer flytter ud, og når en ny flytter ind. Dette er en ejendoms-KPI på højt niveau og udnyttes bedst, når den beregnes på årsbasis.Udskiftningsfrekvens = (antal lejere flyttet ud/antal lejere i alt) * 100 %
  4. Gennemsnitlig lejepris pr. ejendom – hvor meget udlejes dine enheder for? Hvordan er dette sammenlignet med sidste kvartal? Eller sidste år? Denne ejendomsmåling bestemmer den gennemsnitlige månedlige lejepris for at hjælpe med at sammenligne kvartalsvise eller årlige ændringer.Gennemsnitlig lejepris pr. ejendom = Samlet månedlig omsætning/samlet antal ejendomme
  5. Driftsomkostningsforhold – hvor meget koster det dig at administrere alle dine ejendomme og vedligeholde dem? Er det din tid værd? Denne ejendomsresultatmåling kan hjælpe dig med at træffe den beslutning ved at sammenligne driftsomkostningerne med lejeindtægten. Ideelt set er dette forhold under 80 %.Driftsomkostningsforhold = ((Samlede driftsomkostninger – afskrivninger)/bruttoindtægter) * 100 %
  6. Lån-til-værdiforhold (LTV) – dette er en nøgleresultatindikator, der ofte bruges af långivere, når de bestemmer, hvor meget de skal bruge som udbetaling på en realkreditansøgning. Som ejendomsinvestor vil du gerne have den mindst mulige udbetaling og samtidig opnå den bedst mulige rente. I de fleste tilfælde kan den laveste rente opnås med en LTV-ratio på 80 % eller lavere.LTV-forhold = Lånebeløb/vurderet ejendomsværdi
  7. Gennemsnitlig belåningsrente – som ejendomsinvestor er det vigtigt at holde styr på den gennemsnitlige belåningsrente på tværs af alle dine ejendomme. Dette tal kan sammenlignes med det nuværende indeks for realkreditlån for at hjælpe med at vurdere, om ejendomme skal refinansieres eller ej.Gennemsnitlig realkreditrente = Sum af realkreditrenter/antal realkreditlån
  8. Egenkapital til værdi-forhold – denne ejendomsmåling er nok mere almindeligt kendt under sit mere generiske navn – egenkapitalandel, som kan anvendes på enhver form for lånefinansierede investeringer. Egenkapitalandelen bruges til at bestemme, hvor lånefinansieret en virksomhed er. I fast ejendom sammenligner den mængden af egenkapital, du har i en ejendom, med dens vurderede værdi. Et forhold på mindre end 0,5 indikerer typisk, at en virksomhed er stærkt lånefinansieret.Egenkapital til værdi-forhold = Samlet ejendomskapital/Samlet ejendomsværdi

Selvom det ikke er en udtømmende liste over KPI’er, som en ejendomsinvestor bør kigge på, dækker den de vigtigste, som du bør kigge på regelmæssigt. Antallet af KPI’er, du sporer, vil dog med tiden vokse, og du vil formentlig gerne have en måde at administrere dem på. Dette bringer os til vores næste punkt – ejendomsrapporteringsløsninger.

How to Build Real Estate KPI Dashboards

View Guide Now

KPI’er for ejendomsmæglere

Ejendomsmæglere spiller en afgørende rolle i ejendomsbranchen. De er en integreret del af faciliteringen af ejendomstransaktioner, og nogle af dem fungerer også som ejendomsforvaltere for kunder. Her er nogle ejendomsmålinger, der kan hjælpe med at bestemme ydeevnen for et ejendomskontor eller en individuel mægler:

  1. Forhold mellem notering og møde – denne resultatindikator for ejendom giver et mål for, hvor effektivt du bruger din tid, når du anskaffer noteringer. Dette forhold sammenligner antallet af noteringer, du anskaffer, med antallet af potentielle noteringsmøder, du har. Denne måling kan hjælpe med at tilskynde agenter til at arbejde på deres salgsargumenter.Forhold mellem notering og møde = samlet antal erhvervede noteringer/Samlet antal leverandørmøder
  2. Gennemsnitlig provision pr. salg – hvor mange penge tjener du på hvert salg? Det tager en stor mængde tid og kræfter at sælge en ejendom. På den måde er det mere effektivt at sælge højere prissatte ejendomme, når din kommission er en procentdel. Ideelt set ville denne ejendomsværdimåling stige over tid.Gennemsnitlig provision pr. salg = Samlet provisionsværdi/antal salg
  3. Antal ejendomme, der annonceres pr. ejendomsmægler – de fleste ejendomsmæglere arbejder på et kontor sammen med andre ejendomsmæglere og supportmedarbejdere. Denne ejendoms-KPI kan hjælpe med at fremme venskabelig konkurrence på kontoret og give en indikation af, hvilke agenter der gør en indsats for at hente nye kunder.
  4. Solgte boliger pr. tilgængelig beholdning – denne ejendomsmåling kan hjælpe med at kaste lidt lys over de nuværende markedsforhold for en specifik region. Den analyserer, hvor mange boliger der sælges og sammenligner det med antallet af ejendomme, der er opført i den pågældende region.Solgte boliger pr. tilgængelig beholdning = antal solgte boliger i alt/ antal boliger på listen i alt
  5. År-til-år (YoY)-varians af den gennemsnitlige salgspris – YoY-variansens resultatmåling er en meget almindelig måde at vurdere et regionalt markeds tilstand. En stigende YoY rate indikerer, at en region oplever en stigning i efterspørgslen, mens en faldende YoY rate kan signalere et fald i efterspørgslen. YoY-varians af den gennemsnitlige salgspris = ((Gns. pris – Forrige år gns. pris)/forrige års gns. pris) * 100 %
  6. Antal dage på markedet – Denne nøgleresultatmåling for fast ejendom bruges til at holde styr på markedsforhold eller identificere ejendomme, der kan være åben for prisforhandling. Der er ofte mere plads til at forhandle med en sælger, hvis ejendommen har været på markedet i lang tid, da de kan blive desperate.
  7. Omsætningsvækst – alle ønsker, at deres omsætning skal vokse. En højere omsætning kommer typisk med et højere nettooverskud. Derfor er det vigtigt at spore månedlig, kvartalsvis og årlig omsætningsvækst for at overvåge din præstation og sammenligne den med markedsforholdene.
  8. Antal foretagne opkald – du tjener ikke penge ved ikke at gøre noget. Denne nøgleresultatindikator for fast ejendom måler, hvor aktivt agenter prospekterer og aktivt opsøger kundeemner.
  9. Kundefeedback-bedømmelser – når en aftale er blevet afsluttet, så er du færdig, ikke? Ikke så hurtigt. Det er meget vigtigt at få feedback fra en kunde, og det bør integreres i processen for indgåelse af aftaler. Kundefeedback er vigtig af to grunde: For det første, hvis din kunde kunne lide dig, vil de sandsynligvis henvise andre potentielle kunder til dig. For det andet kommer en overraskende mængde af salgsvolumen fra tilbagevendende kunder.

De vigtigste nøgleresultatindikatorer nævnt ovenfor kan hjælpe med at vurdere ejendomsmæglernes præstationer samt markedsforhold. Dette knytter sig direkte til den næste markedsdeltager, vi skal se på – ejendomsinvestoren.

Effektiviser dine ejendomsrapporteringsprocesser

Det burde være meget tydeligt, at det at holde styr på KPI’er kan være en møjsommelig opgave, der tærer på ressourcer, som ellers kunne bruges til at tjene flere indtægter. insightsoftware tilbyder en enkel løsning på dette problem gennem brug af specialiseret rapporteringssoftware. Her er nogle af de måder, hvorpå vores software kan hjælpe:

  • Interface med andre tjenester. Du skal ikke bekymre dig om en dyr systemfornyelse og implementering. Vores ejendomsrapporteringssoftware kan interface med din eksisterende ERP og automatisk indsamle data.
  • Datakonsolidering. Vores dashboard gør alle dine data tilgængelige fra én nem grænseflade.
  • Forudbyggede KPI-skabeloner. insightsoftwares rapporteringsløsninger leveres klar til brug med forudbyggede KPI-skabeloner.
  • Generer rapporter med det samme. Da alle dine data konstant bliver automatisk opdateret og gemt på én central placering, kan opdaterede rapporter genereres med et klik på en knap.

Uanset om din virksomhed er stor eller lille, er det meget nemt at se fordelene ved at bruge en ejendomsrapporteringsløsning til at effektivisere din rapporteringsproces.

Personalized Real Estate Reporting Software Demo

Request Demo Now

KPI’er for ejendomsudvikler

Ejendomsudviklere har meget på spil, når de beslutter sig for at starte et projekt. Derfor er det meget vigtigt, at de analyserer markedsforholdene og projektomkostningerne grundigt. Her er nogle ejendomsudviklere KPI’er, der kan hjælpe med beslutningsprocessen:

  1. Internt afkast (IRR) – dette er en af de klassiske ejendomsudviklermålinger, som enhver virksomhed bør tage med i overvejelserne, inden de udvikler en ejendom. Denne måling bruges til at evaluere, hvor attraktivt et projekt er ved at beregne, hvilken afkastningsgrad (IRR) der ville resultere i en nutidsværdi på nul. Hvis dette er højere end virksomhedens afkastkrav, bør projektet tages i betragtning.
  2. Rentedækningsforhold – de fleste ejendomsudviklere udvikler ikke ejendomme med kontanter, de har ved hånden; de optager et lån. Du skal som minimum betale renten på dit lån. Denne ejendomsudvikler KPI måler specifikt en virksomheds evne til at dække sine udgifter med sit overskud før renter og skat (EBIT). På grund af regnskabets komplekse karakter er en af de bedste måder at spore denne KPI på at bruge finansiel KPI-software.Rentedækning = EBIT/renteomkostning
  3. Procentdel solgt forud for salg – denne ejendomsudvikler-KPI sporer procentdelen af enheder i en bygning, der tages højde for under et forhåndssalg kontra, når byggeriet er færdigt. Selvom det ofte bruges af udviklere, når de skal beslutte, hvilket marked der har gunstige betingelser, kan det også bruges af mæglere eller investorer til at måle markedsforholdene.
  4. Vækst i efterspørgsel efter fast ejendom – markedsforhold er vigtige. Du ville ikke udvikle en region uden efterspørgsel. Dette er en af de grundlæggende ejendomsudvikler-KPI’er, som du skal tænke over, før du starter et projekt. Selvom væksten i efterspørgslen er svær at forudsige, kan den estimeres ved at bruge antallet af låneansøgninger, befolkningstendenser og byggetilladelsesdata.
  5. Byggeomkostninger pr. kvadratmeter – når potentielle købere er interesserede i en ejendom, vil de gerne vide, hvor meget de betaler pr. kvadratmeter. Derfor bør det ikke komme som nogen overraskelse, at udviklere kan lide at spore byggeomkostningerne pr. kvadratmeter for deres projekter. Denne ejendomsudviklermåling er nyttig ved projektbudgettering og beslutning om enhedssalgspriser. Byggeomkostninger pr. kvadratmeter = Samlede byggeomkostninger/samlet areal

Vi håber, at du fandt disse top 22 ejendoms-KPI’er og målinger til rapportering nyttige til at få et indblik ind i, hvad din virksomhed skal analysere. Hvis du er interesseret i at lære mere om løsninger til rapportering for fast ejendom, så kontakt os her for en personlig demo.

 

The post Top 22 ejendoms-KPI’er og målinger for 2021-rapportering appeared first on insightsoftware.

]]>
De 35 bedste drifts-KPI’er og målingseksempler for 2021-rapportering https://insightsoftware.com/da/blog/35-operational-kpis-and-metric-examples/ Fri, 08 Jan 2021 17:45:02 +0000 https://insightsoftware.com/blog/35-operational-kpis-and-metric-examples/ Hvad er en drifts-KPI? En nøgleresultatindikator (KPI) eller måling for drift er en diskret måling, som en virksomhed bruger til at overvåge og evaluere effektiviteten af dens daglige drift. Disse drifts-KPI’er hjælper ledelsen med at identificere, hvilke driftsstrategier der er effektive, og hvilke der hæmmer virksomheden. Hvorfor din virksomhed skal bruge driftsmålinger for at forblive […]

The post De 35 bedste drifts-KPI’er og målingseksempler for 2021-rapportering appeared first on insightsoftware.

]]>
Hvad er en drifts-KPI?

En nøgleresultatindikator (KPI) eller måling for drift er en diskret måling, som en virksomhed bruger til at overvåge og evaluere effektiviteten af dens daglige drift. Disse drifts-KPI’er hjælper ledelsen med at identificere, hvilke driftsstrategier der er effektive, og hvilke der hæmmer virksomheden.

Hvorfor din virksomhed skal bruge driftsmålinger for at forblive konkurrencedygtig

Driftsafdelingen har den skræmmende opgave at øge virksomhedens effektivitet for at opnå det højest mulige driftsoverskud. Hvis du sporer driftsmålinger ved at tælle antallet af lastbiler, der forlader din fabrik hver dag, eller ser på, hvor mange medarbejdere, der render rundt, halter du sandsynligvis bagefter dine konkurrenter. Førende virksomheder gør brug af KPI’er og KPI-dashboards til at måle deres effektivitet i realtid. Dette giver ledelsen mulighed for hurtigt at træffe informerede beslutninger, der er understøttet af data. Denne artikel vil diskutere, hvilke KPI’er driftsteamet skal bruge til at holde styr på resultaterne af følgende virksomhedsafdelinger:

  • Finans
  • Bemanding
  • Fremstilling
  • Distribution
  • Markedsføring

Finansielle KPI’er for driftslederen

Mens driftsledere og driftsafdelinger generelt er optaget af at øge effektiviteten af den daglige drift, ses deres indsats ofte direkte i økonomiske resultatmålinger. Derfor har vi samlet en liste over eksempler på KPI’er for driftsledere, der dykker ned i økonomien i en virksomhed:

  1. Debitoromsætning – denne driftsmåling bruges til at kvantificere, hvor godt en virksomhed er i stand til at inddrive sine tilgodehavender. Finans- og driftsledere vil ofte bruge dette mål som en førende indikator for markedsforhold.
  2. Udestående salgsdage (DSO) – når du virkelig har brug for at dykke ned i dine tilgodehavender for at finde ud af, hvilke kunder der ikke betaler deres regninger, vil du gerne spore DSO. Denne måling sporer det gennemsnitlige antal dage, det tager en kunde at betale efter at have foretaget et køb. Denne måling bruges til at bestemme kvaliteten af kunder, og hjælper med at beslutte, hvilke du vil fortsætte med at handle med i fremtiden.
  3. Driftsmæssigt cash flow – du forventer, at de fleste virksomheder er rentable i deres drift. Hvis de ikke er det, vil det ikke være en virksomhed ret længe. Denne drifts-KPI sporer, hvor meget cash flow der genereres fra den daglige virksomhedsdrift.
  4. Quick Ratio – Quick Ratio er en økonomisk måling, som enhver driftsleder bør være bekendt med. Det bruges til hurtigt at kontrollere en virksomheds økonomiske sundhed ved at bestemme dens evne til straks at dække sine kortfristede forpligtelser.
  5. Kreditoromsætning – betaler du altid dine regninger til tiden? De fleste forsøger at gøre det, ligesom de fleste virksomheder bør forsøge at betale deres leverandører til tiden. Denne resultatindikator for drift sporer, hvor mange gange en virksomhed betaler sine kreditorer over en bestemt periode. Et højere tal angiver, at en virksomhed betaler sine forpligtelser rettidigt.
  6. Kontantkonverteringscyklus (CCC) – de fleste driftsledere holder styr på CCC-målingen, da den angiver, hvor lang tid det tager en virksomhed at konvertere sin beholdningsinvestering tilbage til kontanter ved at sælge nævnte beholdning. Denne KPI består af tre andre KPI’er: udestående lagerbeholdning, DSO og udestående dage.
  7. Driftsoverskudsmargin – driftsoverskudsmarginen tager nettosalget og trækker COGS og driftsomkostninger fra. Dette giver en bedre indikation af virksomhedens rentabilitet, da det tager højde for driftsomkostninger.
  1. Nettooverskudsmargen – nettooverskudsmargen er bundlinjen i resultatopgørelsen. Den repræsenterer, hvor mange penge virksomheden tjente efter at have trukket alle omkostninger fra og sammenligner dem med omsætning. Dette er sandsynligvis en af de vigtigste målinger for driftsledere til at bestemme en virksomheds økonomiske sundhed.

Det er vigtigt altid at prøve at forbedre dine økonomiske nøgletal, men det betyder ikke, at du skal være besat af dem. Et andet lige så vigtigt element for virksomheden er dit personale.

Whitepaper: Sådan sammenligner du rapportering & BI Solutions

Download nu

Driftsmålinger for bemanding

Medarbejdere er rygraden i enhver virksomhed. Du kan have de bedste ideer, men uden et team til at implementere dem, er ideer bare drømme. Derfor er det vigtigt at forstå din arbejdsstyrkes stemning, og hvordan de præsterer. Her er nogle bemandings-KPI’er for driftsledere:

  1. Fraværsprocent – hvor mange dage om året melder dine medarbejdere sig syge, eller misser simpelthen vagter? Denne driftsmåling hjælper med at identificere medarbejdere, der er uengagerede på arbejdet, så du kan bringe dem tilbage til at være en engageret medarbejder. Engagerede medarbejdere har en tendens til at arbejde hårdere, have en højere fastholdelsesprocent og hjælpe arbejdspladskulturen med at blomstre.
  2. Overarbejdstimer – afhængigt af din situation kan overarbejde være en god ting, da det betyder mere løn, mens det for andre blot kan betyde flere timer for samme løn. Denne resultatindikator for drift er værd at spore for at identificere personer, der kan være overbebyrdede eller er nødt til at samle op efter deres kolleger.
  3. Udnyttelsesgrad – arbejder dine medarbejdere altid? Eller venter de på arbejde? Arbejder de med ikke-fakturerbare opgaver? Driftsmålingen for udnyttelsesgrad sporer, hvor meget en medarbejder faktisk arbejder for at tjene penge til virksomheden. Dette er en nøglemåling for professionelle service- og konsulentfirmaer.
  4. Medarbejdertilfredshed – glade medarbejdere arbejder hårdere. Det er naturligvis umuligt for enhver medarbejder at være glad hele tiden, men det er vigtigt at få medarbejderne til at udfylde undersøgelser og give udtryk for, hvad de nyder på arbejdet, og hvad de er utilfredse med. Dette er vital information for HR- og driftsafdelingen.
  5. Personaleudskiftning – den hastighed, hvormed medarbejdere skal udskiftes, kan svinge fra branche til branche eller endda mellem virksomheder i samme branche. Men i sidste ende er det vigtigt at forstå, hvorfor medarbejdere skal udskiftes. Denne driftsmåling analyseres ofte bedst sammen med medarbejdertilfredsheds-KPI’en.  
  6. Svar på åbne stillinger – denne nøgleresultatindikator for drift evaluerer, hvor godt jobopslag er eksponeret og kurateret til deres tilsigtede målgruppe. Den måler dette ved at sammenligne antallet af kvalificerede ansøgere med det samlede antal ansøgere.

Det er lige meget, hvilken branche du er i, det vigtigste er at ansætte godt personale. Men hvad nu hvis du kunne erstatte nogle af dine medarbejdere med robotter? Fremstillingsindustrien bevæger sig hele tiden i retning af automatisering og væk fra manuelt arbejde.

Nøgleresultatindikatorer for drift for fremstilling

Fremstillingsindustrien har været i konstant udvikling siden den industrielle revolution. Men de fleste af de KPI’er, der ville have været gældende, da Henry Ford begyndte at fremstille biler, er de samme, som vi anvender i dag. Vi sporer dem bare med højere præcision og nøjagtighed ved hjælp af specialiserede KPI-dashboards. Her er nogle eksempler på KPI’er for driftsledere i fremstillingsindustrien:

  1. Produktionsmængde – dette er en af de mest grundlæggende drifts-KPI’er for fremstillingsindustrien. Det måler produktionshastigheden af en maskine, en linje eller et anlæg over en tidsperiode. Dette hjælper driftsafdelingen med at bestemme deres evne til at overholde produktionsdeadlines.
  2. Førstegangsudbytte – enhver leder i fremstillingsindustrien vil kende denne driftsmåling. Den måler procentdelen af produkter, der er fremstillet i henhold til specifikation, uden at det kræver omarbejdelse (eller at blive skrottet) første gang gennem fremstillingsprocessen.
  3. Efterspørgselsprognoser – de fleste mennesker kan ikke se ind i fremtiden med en krystalkugle, men driftsafdelinger vil ofte forsøge at estimere fremtidig efterspørgsel ved hjælp af prognoser. Denne driftsmåling bruges af virksomheder til at estimere mængden af råmaterialer, de skal bruge for at imødekomme fremtidige kunders efterspørgsel.
  4. Overgangstid – som driftsleder kan overgangstid repræsentere en række forskellige driftsprocedurer. Det repræsenterer dog grundlæggende mængden af tid, der kræves for at skifte fra en opgave til en anden. Almindelige eksempler på dette er at skifte produkter på en produktionslinje eller personale under et vagtskifte.
  5. Takttid – denne driftsmåling repræsenterer den maksimale mængde tid, der kan bruges på at fremstille et produkt, mens produktionsdeadlinen stadig overholdes. Driftsledere bruger dette sammen med andre målinger, når de afgør, om de skal påtage sig en ordre.
  6. Maskinnedetid Pris – de fleste mennesker forbinder nedetid med en maskine, der kræver reparation, men denne driftsmåling er faktisk en kombination af både planlagt nedetid og ikke-planlagt nedetid. Denne måling bruges ofte af driftsafdelingen til at bestemme, hvornår aktiver skal udskiftes.
  7. Cyklustid – resultatmålingen for cyklustid sporer den gennemsnitlige tid, det tager at producere et produkt. Denne måling kan anvendes på et komplet produkt eller hver af de individuelle komponenter til et produkt. Når du anvender den på komponenterne, bliver dette et meget kraftfuldt værktøj til at strømline produktionen og øge effektiviteten.

Du føler dig sikkert lidt overvældet med KPI’er på dette tidspunkt. Det er helt normalt. De fleste bruger specialiserede dashboards til at hjælpe dem med at administrere deres KPI’er og data.

5 Things Not to do When Choosing a KPI Reporting Tool

View Guide Now

Sådan kan et driftsdashboard strømline din rapportering

Driftsledere og driftsafdelinger har typisk en masse forskellige KPI’er at spore, når de undersøger alle aspekter af en virksomhed. De fleste virksomheder implementerer en slags ERP-software til at spore store mængder data, men disse ERP’er har ikke altid de bedste funktioner eller det bedste interface. Derfor har insightsoftware skabt en specialiseret rapporteringssoftware, der er kompatibel med næsten enhver ERP og bruger dataene til at skabe brugerdefinerede KPI-dashboards. Her er nogle af måderne, hvorpå et driftsdashboard kan strømline din rapportering:

  • Automatisk dataindsamling – nu er tiderne med massive datadumps forbi. Vores rapporteringsløsninger er bygget til at interface med din eksisterende ERP og indsamler automatisk data i realtid.
  • Centraliserede data – grundig automatisk indsamling, vores dashboardløsninger konsoliderer alle dine data til en central placering for nem adgang.
  • Forudbyggede KPI- og rapporteringsskabeloner – vores software leveres med klar til brug KPI-dashboards og økonomiske rapporteringsskabeloner, så du ikke behøver ikke at spilde din tid på at sætte dem op.
  • Øjeblikkelig rapportgenerering – insightsoftwares rapporteringsløsninger er udviklet til brugervenlighed og brugergrænseflade. Kombiner dette med automatisk dataindsamling og forudbyggede skabeloner, og du har opdaterede rapporter med et klik på en knap.

Drifts-KPI’er for distributionsteamet

Distribution, forsyningskæde og logistik er nogle af de mest grundlæggende aspekter af driften af en virksomhed. Vi kan dog tydeligt se, at det også er nogle af de mest komplekse aspekter. For at hjælpe med at overvåge dette har vi genereret en omfattende liste over eksempler på drifts-KPI’er, der bør anvendes til distributionsindustrien:

  1. Perfekt ordre-rate – ingen bryder sig om at modtage en ordre, der har en fejl. Det kan afsenderen heller ikke lide, da det betyder, at de kan have ekstra omkostninger og har en utilfreds kunde. Denne drifts-KPI sammenligner antallet af perfekte ordrer sendt fra et lager og sammenligner det med det samlede antal ordrer.
  2. Plukningsnøjagtighed – denne drifts-KPI har til formål at reducere fejl forårsaget under plukke- og pakningsprocessen. Den sammenligner antallet af korrekt plukkede ordrer med det samlede antal ordrer. Efterhånden som teknologien har udviklet sig, er håndplukning blevet udfaset. Plukningen udføres nu stort set af robotter, hvilket betyder, at denne måling forbedrer sig støt på tværs af distributionsindustrien.
  3. Beholdningsomkostninger – er du som driftsleder klar over lageromkostningerne på hvert af dine varehuse? Denne måling bliver ofte udelukket af driftsafdelinger, da det kan være lidt besværligt at spore.  Lageromkostningerne beregnes ved at lægge husleje, vand, elektricitet, varme, lønninger, offeromkostninger, lageromkostninger og forsikring sammen.
  4. Levering til tiden – navnet beskriver virkelig det hele for denne drifts-KPI. Den sammenligner, hvor mange leveringer, der kom til kunderne til tiden, kontra det samlede antal leveringer. Mange driftsafdelinger i distributionsindustrien vil spore denne KPI, da den giver en overordnet indikation af, hvor godt distributionsnetværket fungerer.
  5. Udnyttelsesgrad for læsserampens dør – når du analyserer et distributionsnetværk, skal alle aspekter undersøges. Et af disse aspekter er udnyttelsesgraden for læsserampens dør. Denne driftsmåling måler, hvor effektivt læsserampens døre bliver brugt. En lav rate kan indikere, at der var flere læsseramper og mere lagerplads end nødvendigt, mens en meget svingende rate kan indikere, at der er behov for bedre flådestyring.
  6. Pladsudnyttelse – en nøglekomponent til ethvert distributionsnetværk er lageret. Hvordan optimerer man en bygning? Pladsudnyttelsesmålingen måler mængden af plads optaget af inventar i forhold til den samlede ledige plads. Men hvad gør du, når du løber tør for gulvplads? Se den næste måling for at finde ud af det.
  7. Opbevaringsproduktivitet – vores sidste drifts-KPI målte gulvpladsudnyttelsen, hvilket er nyttigt, men lagre kan naturligvis være ret høje bygninger. Denne måling sammenligner lagervolumen med gulvareal, hvilket betyder, at du får bedre produktivitet ved at stable højere. Dette er en af de vigtigste målinger for lagerdriftsforvaltere.
  8. Modtagelsescyklustid – en anden måde, hvorpå lageroptimering måles, er gennem målingen for modtagecyklustid. Denne nøgleresultatindikator for drift overvåger den gennemsnitlige tid, det tager lageret at behandle en levering.
  9. Anvendelse af flådeaktiver – udnyttelse af din flåde er et af de vigtigste aspekter ved distribution. Driftsledere elsker at sikre, at deres flåder bliver udnyttet bedst muligt. Denne resultatindikator for drift kan hjælpe med at reducere en virksomheds kapitalomkostninger og/eller hjælpe med at indikere, hvornår der er brug for kapital til at udvide flåden.

Distributionsteamet spiller den vigtige rolle med at sikre, at kunder får deres produkter, men hvordan finder kunderne overhovedet ud af, at dine produkter findes? Hvordan får du nye kunder? Det er her, marketingafdelingen træder ind.

Drifts-KPI’er for marketingafdelingen

Mange virksomheder bruger enormt mange penge på markedsføring, men hvordan ved de, om kampagnerne virker? Vi mener, at disse er de vigtigste marketing-KPI’er for driftsledere:

  1. Pris pr. klik (CPC) – din markedsførings driftsresultater kan måles på mange måder. CPC-effektivitetsmålingen bruges, når man sammenligner omkostningseffektiviteten af forskellige onlinekampagner.
  2. Pris pr. anskaffelse (CPA) – selvom det er vigtigt at se, hvor mange klik din kampagne får, viser det ikke rigtig, hvor effektiv kampagnen var. Drifts-KPI’en CPA ser kun på, hvor mange nye kunder din kampagne har fået til dig, og til hvilken pris.
  3. Afkast af annonceudgifter – de fleste virksomheder er afhængige af store marketingbudgetter for at øge deres markedsandel eller skabe brandbevidsthed, men hvor effektiv er markedsføringen? Denne driftsmåling sammenligner omsætning med marketingudgifter for at måle din marketingafdelings effektivitet.
  4. Markedsføringsbaseret kundeprocent – driftsledere bruger ofte denne måling til at måle marketingafdelingens resultater. Denne markedsførings-KPI bruges dog bedst i forbindelse med målingen afkast af annonceudgifter. Ved at kombinere disse to driftsmålinger kan du se nærmere på din annonceringseffektivitet.
  5. Leadkonverteringsforhold – forvandler du potentielle kunder til betalende kunder? Denne drifts-KPI sporer, hvor mange leads, der konverteres til betalende kunder, så du kan se effektiviteten af din tragt.

Denne liste over KPI’er, som vi dækkede i dette opslag, var ret omfattende, og hvis du ikke lige kan huske dem alle sammen, det er fint. Du bør dog prøve at huske de drifts-KPI’er’er, der er relevante for din branche, og hvordan du effektivt sporer dem ved hjælp af business intelligence-software. Hvis du har spørgsmål om BI-software eller KPI-dashboards, så kontakt os!

08 2021 Samplereport Operationalmarketing Kpi (1)

Operational KPIs Dashboard

Download Now:

The post De 35 bedste drifts-KPI’er og målingseksempler for 2021-rapportering appeared first on insightsoftware.

]]>